Lexus met wereldpremière op Autosalon Genève

Lexus met wereldpremière op Autosalon Genève


Lexus met wereldpremière op Autosalon Genève


  • Wereldpremière compleet nieuwe crossover Lexus UX
  • Europees debuut Lexus RX 450hL voor zeven inzittenden
  • Europees debuut Lexus LF-1 Limitless concept
  • RC F 10th Anniversary viert tienjarig bestaan F-sportlabel

Op de eerste persdag van de Autosalon van Genève (6 maart 2018) onthult Lexus de compleet nieuwe UX. De premium crossover in het C-segment is een voor Lexus nieuw segment. De Zwitserse autobeurs is tevens de plek waar de Lexus RX 450hL zijn Europese debuut maakt, een langere versie van de RX met zeven zitplaatsen. Ook laat Lexus de ultraluxe concept crossover Lexus LF-1 Limitless voor het eerst in Europa zien.

Lees verder

De Lexus RX 450hL is uitgerust met drie zitrijen en biedt daardoor een comfortabele zitplaats voor maximaal zeven inzittenden. In tegenstelling tot andere aanbieders in dit segment heeft de zevenpersoonsversie een afwijkende body waarin de drie zitrijen zijn vormgegeven. De RX 450hL is 110 mm langer dan de reguliere RX 450h en behoudt het stijlvolle coupéachtige design. Door de steiler geplaatste achterruit, is de hoofdruimte op de derde zitrij ruim gestileerd waarbij ook de bagageruimte achter deze zitrij toenam. De langere RX kenmerkt zich door flexibele laadmogelijkheden, waarbij de achterste zitrij volledig elektronisch (eventueel in 60/40) neerklapbaar is, wat tot een volledig vlakke laadvloer zorgt.

De Lexus LF-1 Limitless kan zowel een waterstofauto, hybride, plug-in hybride of volledig elektrische auto zijn

Concept crossover in de topklasse

De concept crossover Lexus LF-1 Limitless maakte afgelopen januari op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit zijn werelddebuut. De crossover bevindt zich in de hoogste klasse van de markt en is een concept van de laatste technologieën en innovaties. De Lexus LF-1 Limitless kan zowel een waterstofauto, hybride, plug-in hybride of volledig elektrische auto zijn. Het design van de Lexus LF-1 Limitless komt van CALTY Design Research in Californië. Voor het interieur ambieerde CALTY een superieur comfort voor alle inzittenden. De Lexus LF-1 Limitless voldoet dan ook aan alle eisen van de ultieme Japanse gastvrijheid – Omotenashi. Het exterieur meet een lengte van 5.014 mm.

Lexus RC F 10th Anniversary

Ander Lexus nieuws op de Autosalon van Genève is de Lexus RC F Special Edition. De sportcoupé viert het tienjarig jubileum van Lexus’ sportlabel F.

De Lexus persconferentie vindt plaats op 6 maart 2018 om 10:00 uur op de Lexus stand in hal 4 en wordt gepresenteerd door Pascal Ruch, het nieuwe Head of Lexus Europe.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles