Lexus met twee primeurs op de IAA Frankfurt

Lexus met twee primeurs op de IAA Frankfurt


Lexus met twee primeurs op de IAA Frankfurt


Met wereldpremière en een Europees debuut geeft Lexus dit jaar acte de présence op de IAA in Frankfurt. Niet alleen onthult Lexus de strak gelijnde compacte crossover LF-NX concept, ook wordt in Europa voor het eerst het doek getrokken van de nieuwe GS 300h, die eind dit jaar in Nederland arriveert en voor 46.390 euro én met slechts 20% bijtelling op de prijslijst staat.

Lees verder Lees verder

Natuurlijk trekt de krachtig getekende volledig hybride LF-NX concept de aandacht op de stand van Lexus. Aan de voorzijde wordt de kenmerkende Lexus grille gecombineerd met opvallende koplampunits die zijn uitgerust met LED dagrijverlichting. Niet minder prominent zijn de zwart afgewerkte wielkasten van de in Brushed Metal Silver gespoten LF-NX. Deze geven de concept car niet alleen een gespierd uiterlijk, maar positioneren de LF-NX ook duidelijk als een echte, compacte crossover.

Drivers oriented cockpit
Niet minder dan de buitenzijde, is ook het interieur een statement met een op de bestuurder gerichte cockpit en veel glanzend geborstelde stalen elementen. De LF-NX is de eerste Lexus die is voorzien van de nieuwe Remote Touch Interface (RTI), met elektrostatische toetsen én een touchpad.

Segment van de compacte crossover
Mark Templin, de Executive Vice President van Lexus International, zegt over de LF-NX: “We onderzoeken de mogelijkheid om het segment van de compacte crossover te betreden. Lexus is daarin nog niet actief. De conceptauto LF-NX is een echte crossover met design, dynamiek, verfijning en geavanceerde technologie van het hoogste niveau. Dat zijn immers de kenmerken van Lexus. Deze conceptauto straalt jeugdigheid, zelfvertrouwen en innovatie uit. Zijn gedurfde looks bieden een blik op de toekomstige evolutie van Lexus’ designtaal L-finesse.”

GS 300h, meer dan één primeur
Met de GS 300h, heeft Lexus meer dan één primeur. Niet alleen beleeft deze fijn sturende sedan zijn Europese debuut, maar het model zorgt er ook voor dat Lexus als eerste premium brand twee verschillende volledig hybride aandrijflijnen voor één model aanbiedt: de GS 300h en de GS 450h.

Prima prestaties, optimaal zuinig
In de GS 300h ligt een innovatieve, krachtige hybride aandrijflijn met een 2,5 liter benzinemotor (133 kW / 181 pk) en potente elektromotor (105 kW / 143 pk) met een gecombineerd systeemvermogen van 164 kW / 223 pk. De GS 300h levert hiermee prima prestaties, maar staat tegelijk garant voor een class leading laag verbruik én een CO2-uitstoot van slechts 109 gram per kilometer.

Prijs vanaf 46.390 euro en altijd 20% bijtelling
Niet alleen qua duurzaamheid zet de GS 300h in zijn segment de nieuwe maatstaf, ook qua prijs en bijtelling. De GS 300h – die met ingang van nu besteld kan worden – staat op de prijslijst voor 46.390 euro. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer Bi-xenon koplampen, elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie aan bestuurderszijde, lichtmetalen 17-inchwielen, een audiosysteem met twaalf speakers, een parkeerhulpcamera en Bluetooth-connectiviteit voor telefoon en audio.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles