Lexus met sensationeel designobject op Milaan Design Week

Lexus met sensationeel designobject op Milaan Design Week


Lexus met sensationeel designobject op Milaan Design Week


  • Lexus voor elfde keer prominent op Milan Design Week
  • Sensationeel designobject van Japanse architect Sota Ichikawa
  • Uitreiking Lexus Design Award 2018
  • Design belangrijke drijfveer bij Lexus

Lexus is voor de elfde keer prominent aanwezig op de 'Salone Del Mobile' (17-22 april 2018) in Milaan. Het Lexus event op de gerenommeerde designbeurs heet 'Limitless Co-Existence' en is opnieuw een bewijs van Lexus’ drive om met design een mooiere wereld te creëren.

Lees verder

Bezoekers van het Lexus event ervaren een dynamisch vierdimensionaal designobject dat aansluit op ‘Experience Amazing’, de pay-off van Lexus. Het object is van de Japanse architect Sota Ichikawa van doubleNegatives Architecture (dNA). Het brengt bezoekers oog in oog met het ‘CO-thema’ van de Lexus Design Award 2018 die Lexus tijdens de Milan Design Week uitreikt. Ichikawa staat bekend om zijn combinatie van informatietechnologie met design die fysieke ruimtes opnieuw definieert. Het designobject stemt tot nadenken en heeft een onbegrensde toekomst voor de samenleving voor ogen. Lexus ziet design hierbij als een katalysator voor continue verandering. Design kan het gewone veranderen in iets buitengewoons en met het ‘CO’-thema de onbegrensde mogelijkheden van de mens laten zien.

Iedereen het centrum van de wereld

Ichikawa creëerde een digitaal/analoog designobject waarvan de visueel oneindige hangende snaren alle individuen van de wereld voorstellen. De gedachte hierachter is dat iedereen het centrum van de wereld is. Elke snaar wordt verlicht door een enkele lichtbron en geen enkele hangt in de schaduw; een representatie van dat ieder individu zijn eigen centrum is.

Op 16 april 2018 maakt de jury de winnaar van de Lexus Design Award 2018 bekend

Uitreiking Lexus Design Award 2018

Bezoekers van het Lexus Design Event kunnen verder de designs van de 12 finalisten van de Lexus Design Award 2018 van dichtbij bekijken. Op 16 april 2018 maakt de jury van gerenommeerde designers de winnaar van deze inmiddels prestigieuze onderscheiding bekend, die Lexus in 2013 in het leven riep om het werk van aanstormende designers te promoten.

Innovatieve concept crossover

Lexus’ passie voor design heeft in de afgelopen jaren voor een grotere aantrekkingskracht van het merk gezorgd. Het meest recente voorbeeld hiervan is te zien tijdens de Milan Design Week, namelijk de innovatieve concept crossover Lexus LF-1 Limitless.

Culinaire hoogstandjes

Het Lexus Design Event vindt plaats in het voormalige klooster en prachtig gerestaureerde gebouw ‘Cavallerizze’ uit de 19de eeuw van het ‘Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci’ in Milaan. Lexus gasten kunnen hier genieten van onder andere de culinaire hoogstandjes van de drie chef-koks van het Milanese ‘ALTATTO’, een exclusief cateringbedrijf gespecialiseerd in de veganistische keuken.

Meer informatie over het Lexus Design Event

Meer informatie over de Lexus Design Award

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles