Lexus maakt winnaar UX Art Car-ontwerpwedstrijd bekend

Lexus maakt winnaar UX Art Car-ontwerpwedstrijd bekend


Lexus maakt winnaar UX Art Car-ontwerpwedstrijd bekend


  • ‘Gyorin Kozane’ van kunstenaarsduo Antoñito en Manolín pakt hoofdprijs
  • Bekendgemaakt op Chantilly Arts & Elegance Richard Mille 2019
  • Lexus vierde 30-jarig bestaan op luxe lifestyle event
  • Ook te zien: Lexus LC Convertible Concept en vernieuwde RX 450h(L)

Een kleurrijk en gedetailleerd kunstwerk met de glinstering van de schubben van een vis, heeft het Spaanse kunstenaarsduo Antoñito en Manolín de hoofdprijs opgeleverd in de Lexus UX Art Car-wedstrijd. Dit werd gisteren bekendgemaakt tijdens de afsluiting van het Chantilly Arts & Elegance Richard Mille 2019 waar Lexus zijn 30ste verjaardag vierde.

Lees verder

De in het oog springende creatie ‘Gyorin Kozane’ (‘Armour of Scales’) bleek topfavoriet onder de duizenden bezoekers van het lifestyle event, dat jaarlijks gehouden wordt bij het historische Château de Chantilly, in de buurt van Parijs. Bezoekers konden kiezen uit vier ontwerpen van evenzoveel finalisten van de UX Art Car-wedstrijd. Hierbij zette elke designer zijn eigen interpretatie van Lexus’ nieuwe urban crossover centraal.

Geïnspireerd door ‘engawa’

Antoñito en Manolín bedekten de Lexus UX met organisch gaas in de kleuren rood en blauw dat doet denken aan de schubben van een vis. Een dergelijk motief komt veel voor in de Japanse kunst en cultuur. De driedimensionale structuur is gemaakt van bio-epoxy materiaal en als een ‘wrap’ over de carrosserie van de UX gelegd. Het kunstenaarsduo raakte hierbij geïnspireerd door ‘engawa’, de traditioneel Japanse architectuurstroming waarbij in- en exterieur naadloos in elkaar overgaan. Dit principe is ook toegepast op de Lexus UX.

“Een onderscheidend en gedurfd ontwerp is een van de pijlers van Lexus”

Luxury lifestyle brand

Pascal Ruch, Head of Lexus Europe: “We zijn verheugd dat de Lexus UX zo’n geweldige inspiratiebron was voor alle kunstenaars die meededen aan de ontwerpwedstrijd UX Art Car. Een onderscheidend en gedurfd ontwerp is een van de pijlers van Lexus. Met de UX Art Car-wedstrijd laten we bovendien zien dat we meer zijn dan een automerk; Lexus is een premium luxury lifestyle brand dat opkomend creatief talent koestert en omarmd.”

Vernieuwde Lexus RX 450h(L)

Behalve het winnende UX-design van de UX Art Car-ontwerpwedstrijd, was ook de Lexus LC Convertible Concept te zien, evenals de vernieuwde Lexus RX 450h(L) die eind 2019 bij de Nederlandse Lexus dealers staat.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles