Lexus maakt vanafprijs volledig elektrische RZ 450[e] bekend

Lexus maakt vanafprijs volledig elektrische RZ 450e bekend


Lexus maakt vanafprijs volledig elektrische RZ 450e bekend


  • Batterij-elektrische Lexus RZ 450e leverbaar vanaf 64.595 euro
  • DIRECT4 All Wheel Drive Control standaard
  • Lithium-ion batterijpakket van 71,4 kWh
  • Zeer rijk standaard uitrustingsniveau
  • Gecombineerd vermogen van 230 kW / 313 pk
  • Veiligheid en comfort van het hoogste niveau: nieuwe features voor Lexus Safety System+
  • Eerste Lexus op ‘dedicated’ batterij-elektrisch platform
  • Leverbaar rond jaarwisseling
  • Garantie tot 10 jaar of 200.000 km

Lexus start in de loop van juli met de voorverkoop van de batterij-elektrische RZ 450e. De 230 kW sterke, vierwielaangedreven SUV wordt leverbaar vanaf 64.595 euro. Rond de jaarwisseling worden de eerste exemplaren in Nederland verwacht.

Lees verder

Comfort, luxe, kracht en veiligheid komen optimaal samen in de nieuwe batterij-elektrische Lexus RZ 450e. Als eerste Lexus maakt de SUV gebruik van een platform dat speciaal ontwikkeld is voor batterij-elektrische auto’s. Ontworpen volgens de Lexus Driving Signature-filosofie, waarin rijplezier én verfijning hand in hand samen gaan, profiteert elke Lexus RZ 450e van een laag zwaartepunt, een optimale gewichtsverdeling en standaard DIRECT4 All Wheel Drive Control vierwielaandrijving.

Vanaf 64.595 euro

Lexus onthult vandaag het eerste uitrustingsniveau van de RZ 450e: de RZ 450e Comfort Line. Met het nieuwe Lexus Link Connect multimediasysteem met 14 inch groot beeldscherm, cloud based navigatie, “Hey Lexus!”-spraakbesturing, 10 speaker Lexus Audio-geluidsinstallatie, USB-C-aansluitingen voor- en achterin en een draadloze telefoonlader is de RZ 450e op het gebied van multimedia standaard al zeer rijk uitgerust.

Veiligheid: Lexus Safety System 3

Op het gebied van veiligheid beschikt de RZ 450e Comfort Line over een zeer uitgebreid pakket aan actieve veiligheidssystemen: Lexus Safety System 3. Dit pakket bestaat uit onder meer Pre-Collision System, Lane Keeping System, Intelligent Speed Assist, Front Cross Traffic Assist en Road Sign Assist. Parkeersensoren voor en achter met remfunctie voor objecten, voetgangers en voertuigen en een achteruitrijcamera maken in- en uitparkeren ook veiliger en gemakkelijker.

Safe Exit Assist

Ook uitstappen is veiliger voor inzittenden en medeweggebruikers. Een druk op de knop volstaat om een deur automatisch en soepel te laten openen, net zoals bij de nieuwste Lexus NX. Dit systeem heet e-Latch en is gekoppeld aan Blind Spot Assist, dat fietsers en andere verkeersdeelnemers van achteren ‘ziet’ naderen. Als een inzittende gebruik maakt van e-Latch terwijl er bijvoorbeeld een fietser nadert, wordt het automatisch openen van het portier direct gestopt. Maar liefst 95 procent van alle ongevallen die ontstaan door het openen van deuren zijn te voorkomen door het innovatieve e-Latch met Safe Exit Assist.

Kracht en comfort

Met het lage zwaartepunt, de lange wielbasis van 2.850 mm, optimale gewichtsverdeling en vermogen van 230 kW is de RZ 450e in de basis al zeer comfortabel. Het comfort aan boord wordt verder verhoogd door standaard stoelverwarming vóór, 2-zone automatische airconditioning, een automatisch dimmende binnenspiegel, een regensensor en automatische koplampverstelling voor de LED-verlichting. De Lexus RZ 450e Comfort Line is uitgerust met 18 inch lichtmetalen wielen.

Lexus e-Axle

De RZ 450e maakt gebruik van de Lexus e-Axle, een tussen de wielen geplaatste compacte, modulaire unit waarin een elektrische motor, de overbrenging en de elektronische aansturing (ECU) zijn geïntegreerd. De RZ 450e heeft een e-Axle voor zowel de voor- als de achteras. Beide units werken nauw samen met het DIRECT4 All Wheel Drive Control. De elektrische motor op de vooras levert een vermogen van 150 kW en de elektromotor achter is goed voor 80 kW. Het totale vermogen komt daarmee op 230 kW.

DIRECT4 All Wheel Drive Control

Als eerste Lexus maakt de RZ 450e gebruik van het nieuwe DIRECT4 All Wheel Drive Control. Dit intelligente systeem balanceert voortdurend de tractie van alle vier de wielen en verdeelt de aandrijfkracht automatisch en naadloos. Het resultaat levert stressvrije prestaties en een stabiel rijgedrag op. Door de samenwerking met de e-Axles is de aandrijfkracht volledig variabel te verdelen. Zo kan de RZ 450e in milliseconden overschakelen van voor- naar achterwielaandrijving of andersom; sneller dan elk ander mechanisch systeem. De verdeling van de aandrijfkracht is zelfs per wiel variabel. Het managementsysteem past de verdeling aan op basis van bijvoorbeeld snelheid, stuuruitslag en G-krachten. Doordat aanpassingen zo snel plaatsvinden, is het weggedrag altijd perfect aangepast aan de actuele omstandigheden. Zo draagt DIRECT4 bij aan het gevoel dat bestuurder en auto één zijn.

Jaarwisseling

In de loop van juli start de voorverkoop van de nieuwe Lexus RZ 450e. Rond de jaarwisseling zullen de eerste exemplaren bij de Nederlandse Lexus-dealers staan. Net als voor elke Lexus geldt ook voor de RZ 450e een garantietermijn tot 10 jaar en 200.000 kilometer. De volledige prijslijst wordt op een later moment bekendgemaakt.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles