Lexus maakt prijzen vernieuwde ES 300[h] bekend

Lexus maakt prijzen vernieuwde ES 300h bekend


Lexus maakt prijzen vernieuwde ES 300h bekend


  • Comfortabele zakensedan leverbaar vanaf 62.395 euro
  • Nieuwe basismodellen volgen in later stadium
  • Tijdelijk verkrijgbaar als Preference Line (Business) vanaf 51.445 euro

Lexus maakt de prijzen van de vernieuwde ES bekend. Die beginnen bij 62.395 euro voor de zeer compleet uitgeruste ES 300h Luxury Line. Genieten van de Lexus ES kan overigens al vanaf 51.445 euro met de Preference Line Business of Preference Line, die op termijn vervangen zullen worden door twee nieuwe basismodellen, genaamd Comfort Line en Business Line. Prijzen daarvan volgen in een later stadium.

Lees verder

De Lexus ES 300h is op tal van punten verbeterd en verfijnd. Zo heeft het exterieur een scherper design gekregen waardoor de auto nog cleaner oogt. Nieuw leverbaar voor de ES is het innovatieve BladeScan® AHS, een adaptief grootlichtsysteem op basis van LED-techniek dat in eerste instantie op extreem snel roterende spiegels schijnt om vervolgens via een speciale lens heel precies de weg en de directe omgeving te verlichten zonder tegenliggers te hinderen. Meer nieuws op het gebied van uitstraling zijn de nieuwe kleuren Sonic Platinum en Sonic Grey en de toevoeging van nieuwe wieldesigns in de maten 17, 18 en 19 inch.

Vernieuwd interieur stelt bestuurder centraal

Van binnen valt de nieuwe Lexus ES onder meer op met nieuwe materialen en afwerkingsaccenten en een nieuw touchscreen dat voortaan nadrukkelijk naar de bestuurder is gedraaid en tevens beter binnen (hand)bereik ligt. Lexus noemt dit de Human-Centred-benadering waarbij het interieur vooral in het teken staat van de bestuurder. Over binnen handbereik gesproken; via de nieuwe versie van de Lexus app zijn diverse functies van de ES 300h voortaan ook op afstand te bedienen en kan er een oogje in het zeil gehouden worden.

Extra gevoel, nog meer comfort en stabiliteit

Niet meteen zichtbaar, maar wel merkbaar zijn de hogere torsiestijfheid van de achterwielophanging en een aangepaste elektronische besturing. Tezamen met de wijzigingen aan het ex- en interieur hebben alle verbeteringen ervoor gezorgd dat de nieuwe Lexus ES nog stiller en comfortabeler is, bij een stabieler en veiliger weggedrag. Hieraan dragen de verbeteringen aan het Lexus Safety System + ook bij.

De aandrijving van de nieuwe Lexus ES 300h wordt verzorgd door de vierde generatie Lexus Hybrid Drive, waarbij een 2,5-liter benzinemotor efficiënt en ongemerkt samenwerkt met een krachtige elektromotor.

Van super-de-luxe tot sportief

De Lexus ES 300h is verkrijgbaar in zes uitvoeringen. Welke versie ook wordt gekozen, elke ES beschikt over een zeer royale standaarduitrusting bestaande uit onder meer lederen bekleding, LED-verlichting rondom, Blind Spot monitor, adaptieve cruise controle, schuif/kanteldak, Lexus Safety System +, verkeersbordherkenning, stuurwielverwarming en 18 inch lichtmetalen wielen.

Voor de zeer sportieve ES-rijder is er de F Sport die onmiddellijk te herkennen is aan zijn sportieve uitstraling en dito interieur vol fraaie details. Zo beschikt de ES F-Sport onder meer over 19 inch lichtmetalen wielen, Blade Scan koplampen, Adaptive Variable Suspension met Performance dempers, Drive mode select (Eco, Normal, Sport, Sport+), sportstoelen, Hadori decoratiepanelen en zwarte hemelbekleding. Audioliefhebbers kunnen met de dynamische F Sport meteen hun hart ophalen, want tot de standaarduitrusting van dit sportmodel behoort eveneens het door audiofans gewaardeerde Mark Levinson Premium Surround System met liefst 17 luidsprekers.

Per direct leverbaar

Prijzen beginnen bij 51.455 euro voor de Preference Line Business en bij 55.965 euro voor de Preference Line. Deze twee instapmodellen – die per direct leverbaar zijn – zullen in een later stadium vervangen worden door de nieuwe Comfort Line en Business Line. De nieuwe Lexus ES Luxury Line heeft een vanafprijs van 62.395 euro, gevolgd door de Executive Line (vanaf 67.495 euro) en de sportieve F-Sport Line (vanaf 70.395 euro). Het absolute, super-de-luxe topmodel is de Lexus ES 300h President Line. Die is er vanaf 72.995 euro.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles