Lexus maakt jury en mentors Lexus Design Award 2019 bekend

Lexus maakt jury en mentors Lexus Design Award 2019 bekend


Lexus maakt jury en mentors Lexus Design Award 2019 bekend


  • Grote namen uit de wereld van kunst, design en technologie
  • John Maeda, kopstuk hightechdesign, voegt zich bij jury
  • 7de editie van jaarlijkse Lexus designwedstrijd

De Lexus Design Award werkt dit jaar samen met meer diverse juryleden en mentors dan voorheen. Hierbij gaat het om topfiguren en innovators uit de wereld van kunst, design en technologie. De Lexus Design Award is een ontwerpwedstrijd voor beginnende designers die Lexus jaarlijks met het digitale magazine designboom organiseert. Designers hebben nog tot 28 oktober 2018 de tijd om hun ontwerp in te sturen op www.LexusDesignAward.com.

Lees verder

Nieuw in de jury van de Lexus Design Award is John Maeda. De gerenommeerde Amerikaanse ontwerper is Global Head, Computational Design and Inclusion bij Automattic, een bedrijf dat online publicatieplatforms ontwikkelt waaronder de veelgebruikte blogdienst WordPress. Maeda voegt zich bij drie juryleden die al eerder in de jury van de Lexus Design Award zaten: de vermaarde toparchitect Sir David Adjaye, Senior Curator Architecture & Design van The Museum of Modern Art (MoMA) Paola Antonelli en Yoshihiro Sawa, President van Lexus International.

Zes finalisten

De nieuwe mentors van de Lexus Design Award zijn de Japanse architect Shohei Shigematsu en Jessica Rosenkrantz, medeoprichter van de Amerikaanse designstudio Nervous System en een autoriteit op het gebied van generative design. De designer Sebastian Wrong was al eerder aangekondigd. De mentors begeleiden de zes finalisten van de Lexus Design Award die hun design tot een daadwerkelijk ontwerp mogen uitwerken.

Grootste designbeurs ter wereld

Lexus maakt de zes finalisten begin 2019 bekend. Hun werk is te zien tijdens de Milan Design Week (9-14 april 2019), de grootste designbeurs ter wereld. Een van de finalisten wint de prestigieuze Lexus Design Award. Inzendingen dienen te voldoen aan de drie basisprincipes van Lexus: Anticipate (anticiperen), Innovate (vernieuwen) en Captivate (boeien, betoveren). Bovendien moeten de ontwerpen inspelen op de behoeften van de samenleving van morgen en in die hoedanigheid nieuwe, fantasierijke oplossingen bieden.

Meer informatie: www.LexusDesignAward.com

Officiƫle hashtag: #LexusDesignAward

Bekijk alle video’s van de Lexus Design Award 2019

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles