Lexus maakt alle prijzen vernieuwde UX 250h bekend

Lexus maakt alle prijzen vernieuwde UX 250h bekend


Lexus maakt alle prijzen vernieuwde UX 250h bekend


  • Compacte premium crossover van Lexus vernieuwd
  • Infotainment met 8-en 12 inch touchscreens
  • Zeven uitrustingsniveaus: F SPORT Design nieuwe uitvoering
  • Leverbaar vanaf vierde kwartaal 2022
  • UX F SPORT Line krijgt standaard Adaptive Variable Suspension
  • Lexus UX 250h te bestellen vanaf 47.995 euro
  • Garantie tot 10 jaar of 200.000 km

Lexus maakt alle prijzen bekend van de vernieuwde Lexus UX 250h. De compacte hybride premium crossover krijgt een verbeterd multimediasysteem en zeven verschillende uitrustingsniveaus. De Lexus UX 250h is te bestellen vanaf 47.995 euro.

Lees verder

De Lexus UX (Urban Explorer) is een stijlvolle en capabele crossover voor de stad. Gebouwd op het GA-C wereldwijde architectuurplatform van Lexus, profiteert hij van de voordelen van een laag zwaartepunt en een zeer stijve carrosserie. Hierdoor lijken de rijeigenschappen eerder op die van een compacte dynamische hatchback.

Zeven uitrustingsniveaus

Een nieuwe exterieurkleur, de mogelijkheid om kleuren met een contrasterend dak te combineren, een nieuw uitrustingsniveau: de Lexus UX is nu nog beter naar smaak samen te stellen. In totaal beschikt de auto nu over zeven uitrustingsniveaus die altijd gecombineerd worden met de efficiënte en krachtige 2,0 liter hybride aandrijflijn met 135 kW / 184 pk. Bij de twee topuitvoeringen, de Executive Line en de F Sport Line kan de aandrijflijn zelfs gecombineerd worden met vierwielaandrijving.

Multimedia

Afhankelijk van de uitrustingsklasse is de Lexus UX uitgerust met een display van 8 of 12 inch met de nieuwste Lexus multimediasystemen, waarbij touchscreen-technologie de vorige trackpad-bediening vervangt. Beide schermen zijn groter dan voorheen en zijn 143 mm dichter bij de bestuurder geplaatst voor een comfortabele bediening. Ze bieden scherpere graphics – in high definition op het 12-inch scherm – gecombineerd met aanzienlijk verhoogde rekenkracht.

“Hey Lexus”

Het nieuwe spraakherkenningssysteem maakt het mogelijk om de boordassistent “Hey Lexus” te gebruiken. Dit maakt het gemakkelijker om spraakopdrachten te gebruiken om te bellen, de audio- en klimaatregeling te bedienen en te zoeken op internet. Het haalt informatie uit de cloud, waarmee er bijvoorbeeld kan worden gevraagd naar brandstofprijzen in de buurt en andere lokale informatie. Het systeem is geprogrammeerd om meer conversatietermen te begrijpen en om commando’s beter te herkennen wanneer er achtergrondgeluid is – de audio hoeft niet te worden gedempt en de microfoons herkennen of het de bestuurder of voorpassagier is die aan het woord is.

Connectiviteit

Smartphone-integratie via Apple CarPlay of Android Auto is standaard op elke Lexus UX en updates van de multimediasysteemsoftware kunnen draadloos worden geleverd met behulp van de DCM (datacommunicatiemodule) van de auto. In de middenconsole zit een USB-A-poort voor het afspelen van geluidsbronnen met hoge resolutie en twee USB-C-poorten voor het opladen van apparaten.

Nieuwe uitvoering: F SPORT Design

Een nieuwe toevoeging aan het UX-gamma is de F SPORT Design-uitvoering. De uitvoering maakt de krachtige exterieurstyling van de F SPORT toegankelijk voor meer klanten. De UX 250h F SPORT Design is te bestellen vanaf 55.495 euro.

Met zijn F SPORT-spilvormige grille, met een Lexus L-motief meshpatroon, afgewerkt in zwart met een chromen rand voor het onderste gedeelte. Hetzelfde patroon is terug te vinden in de behuizing van de mistlampen en bochtverlichting in de F SPORT-voorbumper, met contrasterende chromen L-vormige omlijstingen. De achterbumper heeft ook een F SPORT-specifiek design, met een gitzwarte dakspoiler en sierlijsten rond de lichtunits. De 18-inch lichtmetalen F SPORT-velgen hebben een 10-spaaks design en een donkere metallic afwerking.

Ook biedt de F SPORT Design standaard onder meer kunstlederen stoelbekleding, verwarmde voorstoelen, automatische airconditioning met twee zones met Lexus’ Nanoe-X-luchtkwaliteitssysteem, achteruitrijcamera, automatische ruitenwissers, LED-koplampen met automatisch grootlicht, chromen dakrails, zwarte wielkastlijsten en Lexus “F”-badges.

UX F SPORT Line

De topuitvoering, de UX F SPORT Line, wordt verder uitgebreid. Het voorheen optionele Adaptive Variable Suspension en de performance rods voor en achter behoren voortaan tot de standaarduitrusting van de UX F SPORT Line. Beide systemen dragen bij aan de scherpere handling en een soepeler rijgedrag op alle wegoppervlakken. De UX 250h F SPORT Line is leverbaar vanaf 63.995 euro.

Kleuren en bi-tone

Voor het eerst is de kleur Sonic Platinum leverbaar op de UX. Deze speciale afwerking maakt gebruik van de geavanceerde sonische laktechnologie van Lexus, waarbij een laag van slechts een paar micron dik de metaalschilfers in de lak dichter en gelijkmatiger verdeelt, waardoor een extra glans en diepere schaduw over de carrosserie van de auto ontstaat. Voor de F SPORT Line- en F SPORT Design-modellen zijn zes kleuren beschikbaar die gecombineerd kunnen worden met een contrasterend zwart dak. In het interieur is er een nieuwe Hazel-kleuroptie beschikbaar.

Najaar

De vernieuwde Lexus UX 250h is per direct te bestellen. Dit najaar staat de crossover bij de Nederlandse Lexus-dealers. Net als bij elke Lexus geldt ook voor de vernieuwde UX 250h een garantietermijn tot 10 jaar / 200.000 km. De volledige prijslijst is hier te vinden.

De volledige prijslijst is hier te vinden.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles