Lexus LS wordt slimmer met modeljaarupdate 2023

Lexus LS wordt slimmer met modeljaarupdate 2023


Lexus LS wordt slimmer met modeljaarupdate 2023


  • Topmodel Lexus verder verfijnd met modeljaarupdate
  • Nieuw multimediaplatform voor Lexus LS in 2023
  • Lexus Link Pro met 12,3 inch touchscreen
  • “Hey Lexus” persoonlijk assistent
  • Cloud navigatie standaard
  • Verbeterde lay-out van interieur en bedieningselementen
  • Zoals bij elke Lexus tot 10 jaar/200.000 km garantie

Het vlaggenschip van het modellengamma van Lexus, de Lexus LS, wordt nog verfijnder in 2023. Met een modeljaarwijziging krijgt de LS de nieuwste technologie van Lexus op het gebied van connectiviteit en entertainment aan boord.

Lees verder

Sneller en gemakkelijker te bedienen dan voorheen, maakt het nieuwste en meest up-to-date Lexus Link Multimedia-systeem het leven aan boord van de vernieuwde Lexus LS nog aangenamer. Door handige touchscreenbediening, stembediening of aansturing via Apple CarPlay of Android Auto werkt het systeem voor alle gebruikers. Het nieuwe Lexus Link Pro – standaard voor de volledige Lexus LS-range – beschikt over een 12,3 inch touchscreen met hoge resolutie en “Hey Lexus”, de persoonlijk assistent aan boord van de LS. “Hey Lexus” kan slim reageren op stemcommando’s en zoekopdrachten plaatsen op het internet, telefoongesprekken starten en de multimedia en climate control bedienen.

Over-the-air-updates

Meer functionaliteit en connectiviteit geldt niet alleen voor het interieur van de vernieuwde Lexus LS. Ook op afstand wordt de gebruikerservaring verbeterd. Over-the-air updates leveren de nieuwste multimediasoftware, terwijl Lexus Link het mogelijk maakt om op afstand de voorruit te ontdooien en de portiersloten en alarmlichten te bedienen via een smartphone-app. Bovendien kunnen eigenaren van een LS 500h de temperatuur in de cabine en de stuurwielverwarming op afstand aanpassen. De app biedt daarnaast rijanalyses, informatie over waarschuwingslampjes en een zoekfunctie “vind mijn auto”. Ook Hybrid Coaching is in de app aanwezig, zodat de bestuurder optimaal leert om te gaan met de geavanceerde hybride aandrijflijn.

Altijd verbonden

Stressvrij rijden met minimale vertragingen is mogelijk dankzij een krachtige navigatieoplossing die op de cloud gebaseerde actuele verkeers-, weg- en parkeerinformatie van de nieuwe Premium Connectivity-service combineert met een geïntegreerd, “altijd verbonden” navigatiesysteem.

Nieuwe functies Digital Panoramic View Monitor

Manoeuvreren wordt comfortabeler én duidelijker met een nieuwe functie van de Digital Panoramic View Monitor. Het systeem biedt de mogelijkheid om ook ‘onder de auto’ te kijken: door slim de camerabeelden te combineren, kan als het ware door de bodem van de auto gekeken worden, zodat ook mogelijke obstakels onder de auto opgemerkt kunnen worden. Het systeem geeft de positie van de wielen weer. Als aanvulling op het brede scala aan assistentie- en veiligheidssystemen van het Lexus Safety System +, helpt de Parking Assist Monitor het ruimtelijk inzicht tijdens het achteruitrijden door de middenlijn van het voertuig te projecteren.

Deze functies worden bediend met nieuwe schakelaars op de nieuwe verfijnde middenconsole. Met het nieuwe multimediasysteem met touchscreenbediening is de Remote Touch-interface niet meer nodig. Zo werd het mogelijk om de plaats van de schakelaars verder te optimaliseren en het interieur verder op te ruimen. Ook de vorm van de middenconsole is verfijnd om een gemakkelijke opslag van smartphones mogelijk te maken, zonder dat een klep hoeft te worden geopend of gesloten.

Direct te bestellen

De vernieuwde Lexus LS 500h is per direct te bestellen. Net als voor elke Lexus geldt een garantietermijn tot 10 jaar en 200.000 kilometer.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles