Lexus LC aan start van 24-uursrace Nürburgring

Lexus LC aan start van 24-uursrace Nürburgring


Lexus LC aan start van 24-uursrace Nürburgring


  • High-performance coupé voor het eerst aan de start van langeafstandsrace
  • Lichter, krachtiger en directer

De Lexus LC doet mee aan de 24-uursrace op de Nürburgring, de ADAC Zurich 24h-Rennen. De 46ste editie van de langeafstandsrace vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 mei 2018.

Lees verder

De 24 uur van de Nürburgring wordt jaarlijks gehouden op het circuit dat ook wel bekendstaat als ‘De Groene Hel’, vanwege de bosrijke omgeving waarin het ligt en de uitdaging die het coureurs biedt. De Lexus LC doet voor de eerste keer mee.

Lexus’ high-performance coupé is voor de race op diverse punten aangepast

Diverse aanpassingen

Lexus’ high-performance coupé is voor de race op diverse punten aangepast. De LC is lichter, stijver en reageert nog alerter. De motor is krachtiger, kent minder wrijving en het brandstofverbruik is verder verbeterd. Ook zijn aerodynamische aanpassingen gedaan en rijassistentiesystemen onder handen genomen.

‘Making Ever-better cars’

Mogelijk vinden bepaalde wijzigingen van de LC-raceversie hun weg naar de productiemodellen van Lexus, zoals sportwagens. Dit past in de visie van Lexus van ‘Making Ever-better cars’. De coureurs die de Lexus LC tijdens de race besturen, zijn: Takeshi Tsuchiya, Takamitsu Matsui, Naoya Gamo en Yuichi Nakayama. Lexus deed eerder mee met de Lexus RC F en supersportwagen LFA.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles