Lexus LC 500 Convertible: Best Luxury Car bij Women’s World Car of The Year-verkiezing

Lexus LC 500 Convertible: Best Luxury Car bij Women’s World Car of The Year-verkiezing


Lexus LC 500 Convertible: Best Luxury Car bij Women’s World Car of The Year-verkiezing


  • Enige Auto van Het Jaar-verkiezing met een 100% vrouwelijke jury
  • LC 500 Convertible roept enthousiasme op: “Om van te dromen”
  • Rijplezier: krachtige V8 met unieke sound, achterwielaandrijving

Lexus valt in de prijzen: bij de elfde editie van de Women’s World Car of the Year-verkiezing is de nieuwe Lexus LC 500 Convertible uitgeroepen tot Best Luxury Car van 2021. De eerste Lexus met softtop overtuigt met zijn hoogwaardige technologie, zijn hoge comfort- en kwaliteitsniveau én hij roept veel enthousiasme op, aldus de vakjury.

Lees verder

De Women’s World Car of the Year-verkiezing (WWCOTY) is uniek: het is de enige in zijn soort waarbij de jury uitsluitend uit vrouwen bestaat. Om precies te zijn: 50 autojournalisten uit 38 landen. Om het bijzondere karakter van de verkiezing kracht bij te zetten, wordt de officiële uitslag bekendgemaakt op de Internationale Dag van de Vrouw (International Women’s Day, 8 maart aanstaande).

Om van te dromen

De jury van de WWCOTY heeft de nieuwe Lexus LC 500 Convertible net als andere genomineerde modellen op een groot aantal objectieve criteria beoordeeld. Daarbij scoort het open topmodel van Lexus zeer goed. En wat vooral opvalt, is het enthousiasme dat de LC 500 Convertible bij de jury oproept. De Spaanse Marta Garcia (Executive President van de WWCOTY) verwoordt dat als volgt: “De Lexus LC 500 Convertible is heerlijke waanzin om van te dromen. Dit is een auto voor je bucketlist: hij biedt alle passie van pure, klassieke sportwagens – de auto’s die geen trucjes of turbo’s nodig hadden om er verliefd op te worden.”

Unieke en onvergetelijke auto

Ook Anat Daniel uit Israël laat haar hart spreken: “De mix van luxe en Japanse sportiviteit maakt de LC 500 Convertible tot een unieke en onvergetelijke auto.” De Zuid-Afrikaanse Charleen Clarke omschrijft de Lexus kort en krachtig: “brilliant to drive.”

Open voor rijplezier

Bij het ontwerpen van de LC 500 Convertible kregen de designers en technici een bijna onmogelijke opdracht: creëer de mooiste open auto ter wereld. Die missie voerden ze uit door trouw te blijven aan het veelvuldig bekroonde design van de LC 500 Coupé. Ook de aandrijving maakt de Lexus LC 500 Convertible tot een auto voor gepassioneerde fijnproevers. De uitermate krachtige V8 heeft een indringende sound en drijft via de innovatieve 10-traps Direct Shift automatische transmissie de achterwielen aan. Het pure rijplezier gaat vergezeld van indrukwekkende prestatiecijfers. De acceleratie van 0-100 km/h duurt slechts 5 seconden en de topsnelheid, die óók met open dak is te behalen, bedraagt 270 km/h.

Klik hier voor meer informatie over de Women’s World Car of the Year-verkiezing.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles