Lexus laat zien dat het Lexus Hoverboard daadwerkelijk rijdbaar is

Lexus laat zien dat het Lexus Hoverboard daadwerkelijk rijdbaar is


Lexus laat zien dat het Lexus Hoverboard daadwerkelijk rijdbaar is


•    Lexus Hoverboard maakt waar wat hij belooft
•    Professioneel skateboarder Ross McGouran zweeft op het Lexus Hoverboard
•    Video ‘SLIDE’ gemaakt op speciaal skatepark in Barcelona

Na in juni een tipje van de sluier opgelicht te hebben, onthult Lexus zijn grensverleggende Lexus Hoverboard nu in vol ornaat. Met een laatste opzienbarende video uit een serie van vier, sluit Lexus een succesvolle testfase af die plaatsvond op een speciaal skatepark in Barcelona.

Lees verder Lees verder

Kort nadat Lexus de eerste ‘teaser’ video van het Lexus Hoverboard vrijgaf, ging het zwevende skateboard ‘viral’. Het Lexus Hoverboard haalde alleen al in Nederland de sites van RTL Nieuws, BNR Nieuwsradio, de Volkskrant en Automobiel Management en verscheen ook op het ‘techblog’ Apparata.nl. De vraag die hierbij rees, was: is het Lexus daadwerkelijk gelukt een werkend hoverboard te ontwikkelen? De nu vrijgegeven video laat onomstotelijk zien dat Lexus hierin inderdaad geslaagd is.

Het onmogelijke mogelijk maken
Mark Templin, Executive Vice President van Lexus International: “Bij Lexus zoeken we altijd de grenzen op van wat mogelijk is qua technologie, design en innovatie. Op die manier maken we het onmogelijke mogelijk. Het was geen eenvoudig proces. We stonden voor de nodige uitdagingen. Maar dankzij onze vastberadenheid en die van onze partners, hebben we iets gecreëerd wat een demonstratie is van onze filosofie op het gebied van design en technologie.”

Intensieve testsessies
Het project van het Lexus Hoverboard begon achttien maanden geleden met partners IFW Dresden en evico GmbH, beide gespecialiseerd in magnetische levitatie. Hierop volgden intensieve testsessies met professioneel skateboarder Ross McGouran.

Van een heel andere dimensie
“Al 20 jaar doe ik aan skateboarden, maar rijden op het Lexus Hoverboard is van een heel andere dimensie. Het voelde alsof ik helemaal opnieuw moest beginnen, met name wat betreft mijn houding en evenwicht. Het was een compleet nieuwe ervaring”, zegt Ross McGouran.

Zweven over water
Voor het testen werd gebruikgemaakt van een speciaal skatepark. Bijna 200 meter magnetisch spoor werd getransporteerd van Dresden naar Barcelona waar het onder de oppervlakte van het skatepark gemonteerd werd. Hiermee kan het Lexus Hoverboard trucs laten zien die geen enkel skateboard na kan doen, zoals het zweven over water. De video ‘SLIDE’ hiervan is gemaakt door regisseur Henry-Alex Rubin die eerder prijzen won voor zijn sportdocumentaire ‘Murderball’ uit 2005.

Temperatuur van -197 graden
Het Lexus Hoverboard maakt gebruik van twee zogeheten ‘cryostats’-reservoirs. Hierin bevindt zich supergeleidend materiaal dat bij een temperatuur van –197 graden wordt bewaard doordat het ondergedompeld is in vloeibare stikstof. Het Lexus Hoverboard wordt vervolgens boven het magnetisch spoor geplaatst.

Dr. Oliver de Hass van evico GmbH zegt hier het volgende over: “Het magnetische veld van het spoor wordt als het ware bevroren in de supergeleiders van het hoverboard waardoor het blijft zweven. De kracht is zo sterk dat iemand op het Lexus Hoverboard kan staan en er zelfs op kan springen.”

In de video ‘SLIDE’ van het Lexus Hoverboard is overigens ook een rol weggelegd voor de 477 pk (351 kW) sterke ‘high-performance’ sportsedan Lexus GS F.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles