Lexus IS passeert de 1 miljoen verkopen

Lexus IS passeert de 1 miljoen verkopen


Lexus IS passeert de 1 miljoen verkopen


  • Sinds de verkoopstart in 1999 ruim 1 miljoen keer verkocht
  • Specifiek ontwikkeld voor de Europese markt
  • Achterwielaandrijving draagt bij aan sportieve rijeigenschappen
  • Huidige generatie als Lexus IS 300h leverbaar

DeLexus IS heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Van de succesvolle sportsedan zijn al ruim 1 miljoen exemplaren verkocht sinds de verkoopstart in 1999. Eén op de vijf verkochte Lexus IS modellen is in Europa geregistreerd. Dat Europese succes is te verklaren, want de Lexus IS was namelijk de eerste Lexus die speciaal voor de Europese automobilist werd ontwikkeld.

Lees verder

De Lexus IS maakt direct indruk tijdens het marktdebuut begin 1999. Dankzij een onderscheidend design, een soepele 2,0-liter zes-in-lijn benzinemotor met 114 kW (150 pk), achterwielaandrijving en een dynamisch rijgedrag valt de sportsedan in de smaak. De vraag naar een krachtigere uitvoering beantwoordt Lexus met de IS 300 met 157 kW (214 pk). In 2001 verschijnt de IS SportCross: een combinatie van een hatchback en een stationwagen. Het succes van de eerste generatie Lexus IS smaakt naar meer.

Tweede generatie
De tweede generatie Lexus IS debuteert in 2005 op de Autosalon van Genève en combineert opnieuw premium design met sportieve rijeigenschappen. De zes-in-lijn is verleden tijd en wordt opgevolgd door een efficiënte 2,5-liter V6 met 153 kW (208 pk).

Nu al legendarisch: Lexus IS F
De wereld leert de Lexus IS in 2006 pas écht kennen als een high-performance sportsedan dankzij de komst van de nu al legendarische Lexus IS F: een auto gemaakt dóór en vóór liefhebbers. De Lexus IS F is de eerste Lexus met het inmiddels befaamde high-performance F-label, geïnspireerd het Japanse Fuij Speedway circuit. De F-uitrusting heeft een atmosferische 5,0-liter V8 benzinemotor met 311 kW (423 pk) en sprint in 4,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. De top bedraagt 270 km/u.

Lexus komt ook liefhebbers van open rijden tegemoet met de IS 250C: een comfortabele vierpersoons coupé-cabriolet met een uit drie delen bestaand elektrisch bedienbaar stalen dak. Bij de lancering in 2009 opent en sluit geen ander stalen dak in de markt sneller.

De huidige generatie
De derde generatie én huidige Lexus IS arriveert in 2013 en is de eerste Lexus IS met Lexus Hybrid Drive. De efficiënte aandrijflijn bestaat uit een 2,5-liter viercilinder benzinemotor én een krachtige elektromotor, samen goed voor 164 KW (223 pk), een toonaangevend lage CO2-emissie van 99 g/km en een brandstofverbruik van 4,3 l/100 km (NEDC-norm). Het is de meest efficiënte Lexus IS tot nu toe die – net als de eerste en tweede generatie – een elegant en sportief design heeft en opnieuw volop rijplezier levert.

Verkoop in meer dan 70 landen
Lexus verkoopt de Lexus IS in meer dan 70 landen wereldwijd. Maandelijks vinden ruim 6.000 exemplaren een nieuwe eigenaar. De Lexus IS is leverbaar vanaf 36.995 euro, heeft standaard een automaat, cruise control, climate control én haal- en brengservice. Daarbovenop komt tijdelijk 4 jaar lang of maximaal 60.000 kilometer gratis onderhoud op elke Lexus.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles