Lexus IS 300h: samenspel van luxe, ruimte en rijdynamiek

Lexus IS 300h: samenspel van luxe, ruimte en rijdynamiek


Lexus IS 300h: samenspel van luxe, ruimte en rijdynamiek


De geheel nieuwe Lexus IS-serie schudt het luxe D-segment op. Met de combinatie van luxe, dynamiek, efficiency, comfort en ruimte zet de IS 300h de nieuwe maatstaf in zijn klasse. Reken op een zeer krachtige hybride sportsedan met state-of-the-art motortechnologie; goed voor een gecombineerd vermogen van 220 pk en een CO2-uitstoot van minder dan 100 gr/km.

Lees verder Lees verder

De nieuwste generatie Lexus IS is ontwikkeld volgens een voor Lexus geheel nieuwe benadering. Elk aspect werd ontworpen met de focus op een zeer communicatieve feedback, een sportief gevoel en grote wendbaarheid. De IS is met recht een ‘sportsedan’ geworden. Het volledig nieuwe interieur straalt luxe uit en combineert verfijning en kwaliteit die van Lexus mogen worden verwacht.

HMI-technologie maakt entree
In het weldadige interieur gaan hoogwaardige luxe materialen en een naadloze afwerking gepaard met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van HMI-technologie (Human Machine Interface). Zo hebben de conventionele knoppen van de airconditioning plaatsgemaakt voor elektrostatische ‘swipe’ aanraaktoetsen.

‘Best in Class’ ruimte
De Lexus IS is – mede door de 70 mm langere wielbasis, de met 10 mm toegenomen breedte en toepassing van een nieuw type voorstoelen – comfortabeler dan ooit. De met 85 mm toegenomen beenruimte achterin is in zijn segment ‘Best in Class’. Verder is de bagageruimte toegenomen naar 450 liter en zorgen diverse geavanceerde assistentiesystemen, waaronder Automatic High Beam, Lane Departure Warning, Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert, voor een geruststellend gevoel.

Rijdynamiek altijd standaard
Lexus wilde de nieuwe IS-serie ‘toonaangevende rijcapaciteiten’ meegeven. De double wishbone voorwielophanging en de multi-link achterwielophanging zijn volledig nieuw ontworpen. Ook nam de carrosseriestijfheid ten opzichte van het vorige model met nog eens 20% toe. Verder kreeg het stuurhuis een nieuwe opzet waardoor je als bestuurder nog sterker dan voorheen vloeiend en nauwkeurig de IS kunt rijden. Tot slot krijgt de Lexus IS standaard een nieuw Drive Mode Select-systeem met keuze uit vier rijmodi: ECO, NORMAL, SPORT en SPORT S.

Voor extra sportiviteit: IS 300h F SPORT LINE
De F SPORT LINE-uitvoering van de nieuwe Lexus IS 300h profiteert niet alleen van een exclusievere en sportievere uitstraling, ook het rijgedrag is scherper dan dat van de overige IS-varianten. Zo is de elektrische stuurbekrachtiging als ook de setup van de voorwiel- en achterwiel-ophanging, afgestemd op een nog dynamischer weggedrag. Uitsluitend voor de F SPORT LINE is een adaptief onderstel (AVS) in combinatie met een vijfde rijmodus, de SPORT S+, beschikbaar.

Krachtige aandrijflijn met 220 pk vermogen
De Lexus IS 300h is het eerste IS-model met Lexus Full Hybrid Drive. Het samenspel tussen de direct ingespoten 2,5 liter viercilinder benzinemotor en de krachtige elektromotor zorgt voor aansprekende prestaties, een gemiddeld verbruik van minder dan 4,3 l/100 km en een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km.

De nieuwe Lexus IS beleeft 15 januari 2013 zijn wereldpremière tijdens de North American International Auto Show in Detroit. De onthulling is vanaf 15.30 uur live te volgen op www.facebook.com/LexusNederland.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles