Lexus IS 300h: 223 pk en toch slechts 20% bijtelling

Lexus IS 300h: 223 pk en toch slechts 20% bijtelling


Lexus IS 300h: 223 pk en toch slechts 20% bijtelling


223 pk, en toch een CO2-uitstoot van slechts 99 gram per kilometer. Lexus heeft zojuist, vlak voor de onthulling van de nieuwe IS 300h, de specificaties van zijn sportsedan prijsgegeven. De cijfers maken direct duidelijk dat deze sterk gegroeide, gloednieuwe achterwielaangedreven auto niet alleen qua ruimte de nieuwe maat zet in zijn segment. Dankzij de potente hybride aandrijflijn valt de IS 300h in de voor de zakelijke rijder gunstige bijtellingscategorie van 20%, zonder aan vermogen, uitstraling en rijdynamiek in te leveren.

Lees verder Lees verder

De Lexus IS 300h beleeft vandaag zijn Europese debuut op de Autosalon van Genève en verschijnt in juni bij de Lexus dealer. Prijzen worden later bekend gemaakt.

Laag verbruik, lage CO2, lage bijtelling
De CO2-emissie van slechts 99 gram per kilometer is al net zo verbluffend als het indrukwekkend lage gemiddelde ECE-norm brandstofverbruik van 4,3 l/100 km. De aandrijflijn van de achterwielaangedreven sportsedan bestaat uit een nieuw ontwikkelde 2,5-liter viercilinder benzinemotor met 133 kW/181 pk en de krachtige elektromotor met 105 kW/143 pk. Het gezamenlijk vermogen van de aandrijflijn bedraagt 164 kW/223 pk; goed voor een sprint van 0 naar 100 km/uur in 8,3 seconden en aansprekende tussenacceleraties.
De hybride aandrijflijn is standaard gekoppeld aan een automatische transmissie die ook met flippers achter het stuur bediend kan worden. Ondanks die sportieve inborst bedraagt de bijtelling slechts 20%. En daarmee is de Lexus IS 300h ook voor zakelijke rijders een zeer aantrekkelijk alternatief.

Nog meer rijplezier
Tijdens de ontwikkeling van de Lexus IS 300h hebben de Lexus technici veel aandacht besteed aan een sportieve rijkarakteristiek. Dynamiek én het befaamde Lexus comfort gaan hand in hand. De kooiconstructie is lichter maar ook stijver dan die van zijn voorganger. Ook de voorwielophanging en achterwielophanging kregen een nieuwe lay-out voor een nog betere stabiliteit én directer stuurgedrag.

Op de bestuurder gericht
Het interieur van de Lexus IS 300h biedt de luxe en de verfijndheid die bij Lexus
hoort. Zachte materialen voeren de boventoon. De subtiele kniekussens aan weerszijden van de middenconsole illustreren de aandacht die Lexus aan het comfort heeft besteed. De cockpit is meer dan ooit op de bestuurder gericht. De bestuurder, die dieper kan zitten dan voorheen, kijkt uit op een driespaaks sportstuur dat geïnspireerd is op dat van Lexus’ supersportauto; de LFA.

F SPORT LINE: nóg scherper rijgedrag
Als F SPORT LINE krijgt het sportieve karakter van de Lexus IS 300h een extra dimensie. Deze meest dynamische uitvoering is direct te herkennen aan onder meer zijn afwijkende grille, voorbumper en donkergekleurde lichtmetalen 18-inch wielen. Het instrumentarium met bewegende centrale ring is geïnspireerd op dat van de LFA. Reken verder op exclusieve sportstoelen, aluminium sportpedalen en een sportstuur en pookknop die zijn afgewerkt met geperforeerd leder. Vanzelfsprekend zal het rijgedrag van de Lexus IS 300h F SPORT LINE nog een tandje scherper zijn dan dat van de andere uitvoeringen, mede dankzij het adaptieve onderstel (AVS) in combinatie met de extra rijmodus SPORT S+.

Meer ruimte voor achterpassagiers
Met een lengte van 4.665 mm is de Lexus IS 300h 80 mm langer dan zijn voorganger. De wielbasis is met 70 mm toegenomen tot 2.800 mm. Het overgrote deel hiervan (50 mm) komt ten goede aan de passagiers op de achterbank, die bovendien door een nieuw type voorstoel 85 mm meer knieruimte tot hun beschikking hebben dan voorheen. De bagageruimte profiteert met 20 mm van de extra wielbasis. Samen met het gegeven dat de Lexus IS 300h de eerste Lexus Full Hybrid is waarbij het accupakket ónder de bagagevloer is gemonteerd, leidt dit tot een bagageruimte die kan wedijveren met die van een traditioneel aangedreven auto uit zijn klasse.

Red Carpet Treatment standaard
Zoals elke Lexus bestuurder profiteert ook de berijder van een IS 300h van de Lexus Red Carpet Treatment. Deze premium service staat voor onder meer een haal- en brengservice van de auto, vervangend vervoer bij onder meer een grote beurt, een vaste servicemonteur en standaard reiniging van het exterieur én het interieur na elke servicebeurt.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles