Lexus integreert Apple CarPlay en Android Auto

Lexus integreert Apple CarPlay en Android Auto


Lexus integreert Apple CarPlay en Android Auto


  • iPhones en Android-telefoons te bedienen via display van de auto
  • Eenvoudige bediening: bestuurder blijft geconcentreerd op weg
  • Multimediasysteem in bestaande modellen geschikt te maken voor smartphone-integratie

De vernieuwde RX premium SUV, die in het najaar debuteert, is de eerste Lexus met een nieuw infotainmentsysteem, dat smartphone-integratie via Apple CarPlay1 en Android Auto2 ondersteunt. Deze functionaliteit is vanaf modeljaar 2020 ook beschikbaar voor de UX-, NX-, ES-, en RC-modellen.

Lees verder

Met Apple CarPlay is een iPhone® eenvoudig te verbinden met de Lexus RX. De functies van de smartphone zijn dan zichtbaar en te bedienen op het grote (12,3 inch) touchscreen van de auto. Zo zijn bestemmingen voor het navigatiesysteem in te geven, kunnen telefoongesprekken worden gevoerd en zijn boodschappen via Siri® te versturen en te ontvangen. Ook biedt Apple CarPlay toegang tot Apple Music, Apple Maps, Podcasts en Audiobooks en tot apps als Waze en Spotify®.

Met Apple CarPlay is een iPhone® eenvoudig te verbinden met de Lexus RX. De functies van de smartphone zijn dan zichtbaar en te bedienen op het grote (12,3 inch) touchscreen van de auto

Het bedieningsgemak van Android Auto

Met Android Auto zijn ook Android-telefoons via het touchscreen van de Lexus RX te bedienen. Maximaal gebruiksgemak staat daarbij centraal: de iconen op het display zijn ruim bemeten, de interface is vereenvoudigd en Google Assistant maakt stembediening mogelijk. Bestuurders worden hierdoor zo min mogelijk afgeleid; ze kunnen zich altijd op de weg concentreren. Met Android Auto is het mogelijk om te navigeren met Google Maps, berichten te versturen en te ontvangen via WhatsApp® en het biedt toegang tot muziekdiensten als Spotify® en Pandora®.

Met Android Auto zijn ook Android-telefoons via het touchscreen van de Lexus RX te bedienen. Maximaal gebruiksgemak staat daarbij centraal

Update voor bestaande modellen

Lexus NX-, UX- of ES-modellen met de huidige versie van het Lexus multimediasysteem kunnen vanaf het voorjaar van 2020 door middel van een update geschikt worden gemaakt voor smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto. De Lexus-dealer zal eigenaren van de betreffende modellen te zijner tijd persoonlijk benaderen.

Handig: ‘over the air’ navigatie-updates

De navigatiefunctie van het nieuwe multimediasysteem van Lexus is altijd actueel dankzij ‘over the air’ updates. Dat betekent dat de nieuwste kaarten automatisch worden gedownload als het systeem verbonden is met internet.

1 Apple CarPlay en Siri zijn handelsmerken van Apple Inc., geregistreerd in de VS en andere landen
2 Android is een handelsmerk van Google LLC, Android Auto is op dit moment in Nederland nog niet beschikbaar.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles