Lexus GS F: nóg een atmosferische high performance V8

Lexus GS F: nóg een atmosferische high performance V8


Lexus GS F: nóg een atmosferische high performance V8


•    Extreem sportieve versie van de Lexus GS-serie
•    Ongeblazen 5-liter V8 met 477 pk en een 527 Nm*
•    Innovatieve Torque Vectoring Differential garandeert optimale handling

Nog geen maand na de introductie van de zo bejubelde RC F, kondigt Lexus vandaag een tweede ultra sportief F model aan: de GS F. In de 4-deurs Lexus GS F zien we de extreem krachtige aandrijflijn van de RC F terug, inclusief de machtige, atmosferische V8 met 477 pk en 527 Nm*. Tel daarbij op een afgetraind onderstel, achterwielaandrijving en Lexus’ Torque Vectoring Differential, en de uitkomst staat vast: rijplezier verzekerd!

Lees verder Lees verder

De Lexus GS F – waarbij F staat voor Fuji en daarmee een verwijzing is naar het roemruchtige circuit – is gebaseerd op de achterwielaangedreven Lexus GS-serie, die in Nederland wordt geleverd in twee hybride varianten; de ultra efficiënte GS 300h en GS 450h. Lexus gooit het met de GS F over een heel andere boeg. Imponerende prestaties waren het vertrekpunt bij de ontwikkeling van deze supersedan.

Atmosferische V8
De aandrijflijn van de GS F omvat een atmosferische V8, gekoppeld aan een razendsnel schakelende 8-traps automatische versnellingsbak die desgewenst ook met de hand kan worden bediend. Het 477 pk sterke en 527 Nm krachtige 5.0 liter blok – Lexus meest potente V8 ooit – combineert de Otto én Atkinsons Cycle voor maximale prestaties bij vollast of juist een gereduceerd brandstofverbruik bij minder sportief gebruik.

Onderstel met twee gezichten
Voor extra stijfheid werd de carrosserie van de GS-serie verstevigd en ging het onderstel opnieuw naar de tekentafel. Het resultaat is een verbluffend geraffineerd rijdende auto die bijvoorbeeld snelwegkilometers comfortabel consumeert en tegelijk een bochtig parcours met grote gretigheid aanvalt.

Torque Vectoring Differential standaard
De sportieve aspiraties van de GS F worden ondersteund door het (standaard) Torque Vectoring Differential (TVD), dat – eenvoudig gesteld – het buitenste wiel meer vermogen geeft in bochten. Lexus TVD kent drie standen: Standaard (lichtvoetig maar stevig), Slalom (zeer direct reagerend op commando’s) en Track (met extra stabiliteit bij hoge snelheden).

Specificaties
Wielbasis: 2.850 mm. Lengte: 4.915 mm. Breedte: 1.845 mm. Hoogte: 1.440 mm. Gewicht: 1.830 kilo. Banden: 255/35R19(v), 275/35R19(a).

* De motorspecificaties zijn voorlopige waarden en onder voorbehoud.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles