Lexus GS F met 5.0 liter V8: fijngeslepen op de Nordschleife

Lexus GS F met 5.0 liter V8: fijngeslepen op de Nordschleife


Lexus GS F met 5.0 liter V8: fijngeslepen op de Nordschleife


•    Potente 5.0 liter V8 (477 pk) en ultra sportieve 8-traps automatische transmissie
•    Ontwikkeld op het Fuji circuit, fijngeslepen op de Nordschleife
•    Duidelijk breder en lager dan de reguliere Lexus GS
•    Lichtste auto in zijn segment
•    Volledig nieuw ontwikkelde ophanging
•    Standaard met Torque Vectoring Differential

High performance, 4 deuren en meer dan genoeg ruimte voor op zijn minst vier volwassenen, Lexus treedt vandaag met de GS F toe tot het selecte segment van family-supersportauto’s. De Lexus GS F is zojuist op de North American International Autoshow in Detroit gepresenteerd.

Lees verder Lees verder

Bij de ontwikkeling van de Lexus GS F, kreeg chief engineer Yukihiko Yaguchi een duidelijke missie mee. ‘Bouw een auto die niet alleen de verwachtingen van de meest veeleisende bestuurder overtreft, maar ook eentje waarvan iedereen ongeacht zijn skills kan genieten. De GS F heeft daarom het typische DNA van élke Lexus ‘F’: een geweldige beleving van geluid, reactie, vermogen en kracht.’

5.0 liter V8 voor ultieme beleving
Een belangrijk deel van de rijbeleving komt op conto van de atmosferische V8 met 32 kleppen. Deze is 5.0 liter groot, produceert een magistraal donker geluid en genereert 477 pk en een koppel van liefst 530 Nm. Het vermogen wordt naar de wielen overgebracht via een ultra sportieve 8-traps automatische transmissie met een lock-up in de manuele stand voor rauwe prestaties en een ultieme beleving.

Fijnslijpen op de Nordschleife
De GS F werd geboren op het Fuji-circuit in Japan en fijngeslepen op het bijna 21 kilometer lange asfaltlint van de Nordschleife. Om het vermogen van de brute V8 partij te kunnen bieden, werd de volledige wielophanging opnieuw ontworpen en kreeg de GS F ook een compleet nieuw remsysteem, inclusief fel oranje remklauwen. Het slijpwerk in de Groene Hel heeft van de GS F een strak rijdende auto gemaakt die bij hoge snelheden indrukwekkend stabiel blijft en zich fraai laat sturen door agressief aangesneden bochten.

Maximale beheersing
Voor extra wagenbeheersing, wordt elke GS F standaard uitgerust met Lexus’ Torque Vectoring Differential (TVD), dat in december zijn debuut maakte op de RC F. Het TVD kent drie standen (Standard, Slalom en Track) en omvat een elektronisch geregelde achteras-sperdiffentieel met variabele momentverdeling voor maximale grip en wagenbeheersing onder alle omstandigheden. In de praktijk betekent dit, dat de wielen met de meeste grip ook het meeste vermogen krijgen. Hierdoor wordt de GS F, als het ware, door een bocht getrokken.

Duidelijk lager, breder en agressiever ogend
Het verschil met de ‘gewone’ GS-serie is voor iedereen direct zichtbaar. De GS F is duidelijk breder en lager en staat op 19 inch speciaal ontworpen lichtmetalen velgen (255/35/19 voor, 275/35/19 achter), is voorzien van een subtiele carbon achterspoiler en heeft bovendien vier voor de F kenmerkende trapeziumvormige uitlaatpijpen. Ook werd de spindle grille onder handen genomen voor een betere aerodynamica én hoge koelopbrengst voor de 5.0 liter V8 en heeft de GS F achter de voorwielen fraaie ‘kieuwen’ gekregen voor een optimale luchtstroom.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles