Lexus GS F maakt Europees dynamisch debuut op Goodwood Festival of Speed

Lexus GS F maakt Europees dynamisch debuut op Goodwood Festival of Speed


Lexus GS F maakt Europees dynamisch debuut op Goodwood Festival of Speed


De nieuwe Lexus GS F laat voor de eerste keer in Europa aan het publiek zien waar zijn 5,0-liter V8 met 477 pk (351 kW) en ongekende ‘handling’ toe in staat zijn. De ‘high-performance’ sportsedan doet mee aan de befaamde heuvelklim van het Goodwood Festival of Speed. Het wereldberoemde auto-evenement vindt dit jaar plaats van 25 tot en met 28 juni.

Lees verder Lees verder

De met de krachtigste V8 die Lexus ooit ontwikkelde uitgeruste Lexus GS F wordt op het Goodwood Festival of Speed bestuurd door Mike Conway, de coureur die dit jaar meedoet aan de 24 uur van Le Mans. De Brit zal alles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat de Lexus GS F een onuitwisbare indruk op de toeschouwers achterlaat. Hierbij wordt hij geholpen door de geweldige sound van de atmosferische V8 en het gespierde design van de Lexus GS F.

Geboren op het Fuji-circuit
De Lexus GS F is ontwikkeld om de verwachtingen van de meest veeleisende automobilist te overtreffen. De op de Lexus GS gebaseerde sportsedan profiteert van onder andere een versterkte carrosserie, een nieuw ontworpen wielophanging en, voor extra wagenbeheersing, het Lexus’ Torque Vectoring Differential (TVD) dat zijn debuut maakte op de Lexus RC F. De Lexus GS F werd geboren op het Fuji-circuit in Japan en is volwassen geworden op de fameuze Duitse Nürburgring.

Ook Lexus RC F GT3 aanwezig
Andere Lexus modellen die tijdens het Goodwood Festival of Speed hun opwachting maken, zijn de supersportwagen Lexus LFA en de Lexus RC F GT3 waarmee Lexus hoge ogen gooit in het Duitse VLN-kampioenschap. De nieuwe Lexus GS F wordt begin volgend jaar bij de Nederlandse Lexus dealers verwacht.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles