Lexus GS 300h: aanval recht in het premium segment

Lexus GS 300h: aanval recht in het premium segment


Lexus GS 300h: aanval recht in het premium segment


De nieuwe Lexus GS 300h zet de aanval in op de gevestigde orde in het premium E-segment met onder meer de Audi A6, Mercedes E-klasse en de BMW 5-serie. Met een prijs van 46.390 euro, een leaseprijs vanaf 699 euro en (ook in 2014) een bijtelling van slechts 20% voor de hele range, is de 223 pk krachtige Lexus GS 300h een ijzersterk alternatief. De achterwiel aangedreven GS 300h staat medio december in de showroom.

Lees verder Lees verder

Welke uitvoering ook wordt gekozen, de Lexus GS 300h trakteert zijn inzittenden op een fraaie combinatie van luxe, comfort en sportiviteit. Het gamma start met de Lexus GS 300h Hybrid BUSINESS LINE.
Deze uitvoering is standaard voorzien van onder meer: automatische versnellingsbak, cruise control, climate control, elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie op de bestuurdersstoel, bi-xenon koplampen, 17-inch lichtmetalen velgen, een schitterend audiosysteem met twaalf luidsprekers, parkeerhulp met camera en Bluetooth voor telefoon en audio.

Climate Control met 3 temperatuurzones
Verdeeld over de uitvoeringen BUSINESS LINE PRO, LUXURY LINE (al dan niet met 18 inch lichtmetalen wielen) en de F SPORT LINE komen daar onder meer zaken als Newport lederen bekleding, een HDD-navigatiesysteem en een sportievere afstemming van het onderstel, de remmen en de besturing bij.
Het absolute topmodel is de Lexus GS 300h PRESIDENT LINE. Deze is uitgerust met onder meer comfortverhogende zaken als climate control met drie temperatuurzones, een elektrisch bedienbaar zonnescherm voor de achterruit en een verwarmbaar en met hout ingelegd stuurwiel.

Prima prestaties, laag verbruik
De Lexus GS 300h is voorzien van een fraaie, zuinige hybride aandrijflijn. Deze bestaat uit een 2,5 liter viercilinder benzinemotor met 181 pk, een 143 pk krachtige elektromotor en een automatische versnellingsbak. De aandrijflijn heeft een gecombineerd vermogen van 164 kW/223 pk. Ondanks het prestatiepotentieel – een sprint naar de 100 km/u gaat in minder dan negen seconden – is het gemiddelde brandstofverbruik vastgesteld op slechts 4,7 l/100 km en een uitstoot van slechts 109 g/km.

Direct én indirect injectiesysteem
De benzinemotor van de Lexus GS 300h is voorzien van speciaal ontwikkelde D-4S-technologie. Al naar gelang het gewenste vermogen, vindt de inspuiting zowel in het inlaattraject als direct in de cilinder plaats. Hiermee beschikt de Lexus GS 300h over een direct én indirect injectiesysteem. Dat zorgt ervoor dat het vermogen van de benzinemotor over een breed toerenbereik voorhanden is en de motor daardoor uitblinkt in souplesse.

Niet 1, maar 4 auto’s
Ongeacht de gekozen uitvoering, heeft de Lexus GS 300h altijd een even comfortabel als dynamisch weggedrag. Bovendien heeft de bestuurder van de nieuwe GS 300h niet één maar feitelijk drie – en optioneel zelfs vier – auto’s tot zijn beschikking. Dankzij het standaard Drive Mode Select System. De bestuurder kan kiezen uit de rijstanden ECO, NORMAL en SPORT S. Optioneel is de instelling SPORT S+ verkrijgbaar. Hierbij wordt ook het onderstel aangepast.

Royaal de ruimte voor passagiers en hun bagage
De Lexus GS 300h is een royale auto voor zijn inzittenden en hun bagage. Niet alleen in de breedte (1.840 mm) is de GS 300h riant, maar ook qua hoofd- en beenruimte is het in de GS 300h fijn rijden. En door een slimme plaatsing van de compacte batterij meet de bagageruimte 482 liter.

S-Flow voor maximaal comfort
De Lexus GS 300h is verder uitgerust met S-Flow, een zeer geavanceerd airconditioningsysteem. Het Energy-Saving Airflow Control is tien maal krachtiger dan vergelijkbare systemen, maar desondanks aanmerkelijk compacter, lichter én energiezuiniger. Luchtstroomopeningen naar lege zitplaatsen worden automatisch afgesloten om energie te besparen. S-Flow is bovendien uitgerust met een speciaal filter dat (uitlaat)gassen van buiten zeeft met behulp van Nano-e technologie, maar ook de lucht in het interieur zuivert en heel licht bevochtigt.

Lexus Red Carpet Treatment standaard
Zoals élke Lexus-rijder, profiteert de bestuurder van de nieuwe GS 300h van Lexus Red Carpet Treatment. Deze premium service omvat onder andere een haal- en brengservice en vervangend vervoer bij bijvoorbeeld een grote onderhoudsbeurt. Een vaste Lexus servicemonteur kijkt de auto na. Ook wordt na élke servicebeurt het exterieur én interieur vakkundig gereinigd.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles