Lexus geeft prijzen nieuwe Lexus ES 300[h] vrij

Lexus geeft prijzen nieuwe Lexus ES 300h vrij


Lexus geeft prijzen nieuwe Lexus ES 300h vrij


  • Onderscheidend elegant design en luxe uit een hogere klasse
  • Lexus ES 300h met nieuwe zelfopladende hybride aandrijflijn
  • Veel actieve veiligheidsvoorzieningen Lexus Safety System+

Lexus maakt de prijzen bekend van de nieuwe Lexus ES. De premium middenklasser is leverbaar vanaf 52.995 euro (lease vanaf 699 euro). De Lexus ES combineert het elegante profiel van een coupé met de ruimte en verfijnde luxe van een sedan uit het topsegment. De nieuwe Lexus ES maakt momenteel zijn Europese debuut op de Paris Motor Show (4-14 oktober 2018). De uitdagend gelijnde sedan staat op Lexus’ nieuwe Global Architecture – K-platform. Dit platform maakt onder meer een onderscheidend design mogelijk, met een scherp aflopende, wigvormige daklijn. De Lexus ES 300h is met de kerst bij de Lexus dealers. Vanaf begin volgend jaar zal de nieuwe Lexus in Nederland leverbaar zijn.

Lees verder

Zelfopladende hybride aandrijflijn

De Lexus ES 300h is uitgerust met een nieuwe zelfopladende hybride aandrijflijn. Die bestaat uit een splinternieuwe efficiënte 2,5-liter viercilinder benzinemotor en een krachtige, maar lichte en compacte elektromotor, gekoppeld aan een vloeiend schakelende CVT-automaat. Het systeemvermogen bedraagt 160 kW/218 pk. Met een verbruik van 4,7 l/100 km gemiddeld zet de Lexus ES 300h in zijn klasse de toon wat efficiency betreft. In de stad schakelt de innovatieve hybride aandrijflijn waar mogelijk over op de Electric Vehicle modus. Hiermee rijdt de Lexus ES zonder enige vorm van schadelijke emissies.

Lexus Future Interior Concept

Ondanks de aflopende daklijn genieten de passagiers op de achterbank van een comfortabele ruime zitplaats. Een iets lagere zit en special gevormde hemelbekleding zorgen voor voldoende hoofdruimte. Ook de bestuurder en zijn passagier ervaren veel comfort. Als uitgangspunt voor het interieur diende het Lexus Future Interior Concept. Hiermee combineert Lexus een op de bestuurder gerichte cockpit met een ruim en comfortabel zitgedeelte voor de passagier.

De nieuwe Lexus ES is standaard uitgerust met het verbeterde Lexus Safety System+

Lexus Safety System+ verder verbeterd

De nieuwe Lexus ES is standaard uitgerust met het verder verbeterde Lexus Safety System+. Nieuw is de signalering van fietsers, als onderdeel van het uitgebreide Pre-Collision System (PCS). Ook kan het actieve veiligheidssysteem voetgangers in de nacht nog beter detecteren dan voorheen. Het Adaptive High-beam System met 24 individuele LED-lampen zorgt daarbij voor optimaal licht.

Ook als ES F SPORT

De nieuwe Lexus ES wordt leverbaar met de keuze uit twaalf carrosseriekleuren. De kleuren Sapphire Blue en F White zijn voorbehouden aan de Lexus ES F SPORT en benadrukken het dynamische design van de sedan. Vanaf het einde van dit jaar staat de nieuwe Lexus ES bij de Lexus dealer. De leveringen starten begin 2019.

Bekijk alle video’s van de Lexus ES.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles