Lexus, Europa’s snelst groeiende premium automerk

Lexus, Europa’s snelst groeiende premium automerk


Lexus, Europa’s snelst groeiende premium automerk


Geen ander premium merk groeit zo snel als Lexus. Net als in Europa profiteert Lexus in Nederland zichtbaar van de nieuw ingeslagen weg. Een krachtig design, een groeiend modellen-gamMon, Europees geschoeide rijdynamiek en de superieure hybride techniek geven Lexus de ruimte om door te groeien.

Lees verder Lees verder

Over de eerste helft van 2014, bedroeg de groei van Lexus in Europa bijna 25 procent. Aan het einde van dit jaar heeft Lexus in Nederland een gelijksoortige groei doorgemaakt, is de verwachting. Van 1.588 auto-registraties in 2013 naar zo’n 2.000 in 2014.

Nieuwe NX 300h komt in oktober
Met zo’n 1.100 geregistreerde exemplaren, is de in maart grondig herziene CT 200h opnieuw Lexus’ volumemodel. Maar ook van de met positieve kritieken overladen IS 300h, verwacht Lexus er dit jaar in Nederland ongeveer 500 op kenteken te zetten.
De enthousiast ontvangen nieuwe Lexus NX 300h belooft het segment van de premium mid sized SUV’s wakker te schudden, maar komt te laat om het échte verschil te maken. Het model is nu al te bestellen, maar staat pas in oktober bij de Lexus dealers.

‘Een eigen stijl ontwikkeld’
Geordy Bloem, General Manager Lexus: ‘Lexus heeft de laatste jaren een duidelijk eigen stijl ontwikkeld. Naast kwaliteit en dienstverlening hebben een uitdagend design, Europese rijdynamiek en de verfijnde hybride aandrijflijnen grote prioriteit gekregen bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Bovendien is het palet modellen gegroeid. En met de komst van de NX 300h komt er nóg een zeer interessant model voor de Nederlandse markt bij. Zo’n integrale gedegen aanpak legt de basis voor Lexus’ succes in Europa en Nederland.’

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles