Lexus Design Award: alweer 3e editie designwedstrijd voor jonge ontwerpers

Lexus Design Award: alweer 3e editie designwedstrijd voor jonge ontwerpers


Lexus Design Award: alweer 3e editie designwedstrijd voor jonge ontwerpers


•  Derde editie van Lexus’ internationale ontwerpcompetitie
•  Ongeacht specialisme is elke jonge ontwerper uitgenodigd
•  Internationale jury
•  Topmentoren begeleiden 4 finalisten bij uitwerken model
•  Afgelopen editie: 54 Nederlandse inzendingen

Lexus roept jonge ontwerpers wereldwijd op om hun designstudies in te zenden voor de derde editie van de internationale ontwerpcompetitie Lexus Design Award. Ongeacht zijn of haar specialisatie, is elke ontwerper uitgenodigd om mee te doen.

Lees verder Lees verder

Het thema van de Lexus Design Award 2015 is ‘zintuigen’. Designers kunnen hun fantasie de vrije loop laten, zolang het ontwerp maar een raakvlak heeft met kijken, horen, voelen, ruiken en/of proeven. Lexus rijden is immers Lexus beleven. Van het soepele leer, via de superbe S-flow klimaatbeheersing tot aan de fabelachtige geluidsinstallatie.

Gerenommeerde internationale jury
Uit alle inzendingen kiest een gerenommeerde jury twaalf finalisten. De juryleden zijn curators Paola Antonelli en Aric Chen, architect Toyo Ito, hoofdredactrice Birgit Lohmann van Designboom.com, designcommentator Alice Rawsthorn en Tokuo Fukuichi, International President Lexus. De twaalf designstudies worden tentoongesteld tijdens de prestigieuze Milan Design Week 2015.

Vier finalisten krijgen eigen mentor van faam
Kregen vorig jaar nog twee finalisten de kans hun design uit te werken tot een tastbaar ontwerp, dit jaar is dat aantal verdubbeld naar vier. Hierbij worden ze bijgestaan door een mentor van faam: de Taiwanese toparchitect Arthur Huang, game-designer Robin Hunicke, designer Max Lamb en het vermaarde designduo Neri & Hu. Ook deze ontwerpen zullen te zien zijn tijdens de Milan Design Week.

Eén winnaar Lexus Design Award
Slechts één ontwerp wordt uiteindelijk gekozen tot winnaar van de Lexus Design Award 2015. De ontwerpwedstrijd is inmiddels een begrip in de wereld van ontwerpers. Vorig jaar werden maar liefst 1.157 ontwerpen ingezonden. Hiervan kwamen 54 uit Nederland.

Aanmelden kan tot 3 november
Ontwerpers die mee willen doen aan de Lexus Design Award, kunnen zich tot 3 november aanmelden op de volgende website: http://www.designboom.com/competition/lexus-design-award-2015.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles