Lexus Design Award 2021: inzendingen nu welkom

Lexus Design Award 2021: inzendingen nu welkom


Lexus Design Award 2021: inzendingen nu welkom


  • Negende editie van de prestigieuze internationale designcompetitie
  • Lexus inspireert designtalent tot het creĆ«ren van een betere wereld
  • Zes finalisten werken hun inzending uit tot een prototype
  • Eerste Lexus Design Award-winnaar ontwerpt Grand Prix-trofee

Hoewel de Lexus Design Award 2020 nog uitgereikt moet worden (uitreiking op 1 september), start de inschrijving voor de 2021 editie van de prestigieuze designcompetitie nu. Inschrijven voor de competitie kan tot 11 oktober 2020 via lexusdesignaward.com.

Lees verder

Negen jaar geleden is de Lexus Design Award in het leven geroepen. Lexus gelooft namelijk dat design de kracht heeft om de wereld te veranderen en beter te maken. Bij de afgelopen edities hebben onder meer designprofessionals, studenten en enthousiaste talenten vele interessante en innovatieve ontwerpen op het gebied van onder meer industrieel design, technologie, architectuur en mode ingezonden. Voor de 2020-editie was er een recordaantal van 2.042 inzendingen uit 79 landen.

De 2021-editie

Inzendingen voor de 2021-editie van de Lexus Design Award zijn welkom vanaf nu tot 11 oktober aanstaande. Inschrijven kan via lexusdesignaward.com. Hier is ook te vinden hoe dat dat precies in zijn werk gaat. Alle inzendingen worden beoordeeld op originaliteit. Ook de Lexus merkpijlers Anticipate, Innovate en Captivate zijn belangrijke criteria.
Dit najaar selecteert de professionele jury zes finalisten. Elke finalist krijgt de unieke kans om zijn of haar idee onder begeleiding van een vooraanstaande mentor uit de internationale kunstwereld uit te werken tot een prototype. Het hoogtepunt van de Lexus design Award 2021 is de aankondiging van het winnende ontwerp. Dankzij het platform dat de Lexus design Award biedt, krijgt de designer daarbij veel internationale aandacht. De winnaar ontvangt ook een speciale Grand Prix-trofee. Deze is ontworpen door Hideki Yashimoto, de designer die in 2013 de eerste Lexus Design Award won.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles