Lexus Design Award 2020: dit zijn de finalisten

Lexus Design Award 2020: dit zijn de finalisten


Lexus Design Award 2020: dit zijn de finalisten


  • Achtste editie van de designcompetitie voor aanstormend talent
  • Focus op oplossingen voor een betere toekomst
  • Winnaar wordt bekend gemaakt op Milan Design Week

De zes finalisten voor de achtste editie van de Lexus Design Award zijn bekend. Alle finalisten hebben een uitermate innovatieve oplossing voor een betere toekomst gepresenteerd. In de inzendingen komen ook de drie kernwaarden van Lexus tot uiting: Anticipate, Innovate en Captivate.

Lees verder

Lexus ontving dit jaar een recordaantal van 2.042 inzendingen uit 79 landen voor de designcompetitie, die het voor het achtste jaar op rij voor aanstormend designtalent organiseert. De Lexus Design Award is in 2013 in het leven geroepen om jonge designers te stimuleren tot het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die het leven van morgen beter maken.

Internationale ideeën voor een betere toekomst

De finalisten van dit jaar komen uit de VS, China, Europa, Pakistan en Kenia. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Milan Design Week. Hier zijn prototypes van de zes genomineerde ontwerpen te zien. De finalisten hebben deze prototypes in samenwerking met gerenommeerde designers ontwikkeld tijdens een workshop in INTERSECT BY LEXUS in New York.

De finalisten van dit jaar:

Sutherlin Santo uit de VS ontwierp BioScales, een modulair luchtfilter dat door middel van 3D-printing is gemaakt van natuurlijke materialen. Het filter is geschikt voor alle (leef)ruimtes. Het verwijdert koolstof en andere schadelijke stoffen uit de lucht.

Théophile Peju (F) & Salvatore Cicero (I) werken in Groot-Brittannië. Zij bedachten de Feltscape, een interactieve, ademende wolk, die is gemaakt van vilt en kunststof. De wolk absorbeert geluid en kan de belichting van het interieur beïnvloeden. Zo draagt hij bij aan het welzijn.

Yaokon Wu uit China werkt in de VS. Hij bedacht de Flash Pak. Deze survival-tool maakt gebruik van GPS en LED-verlichting om de gebruiker bij plotselinge overstromingen naar veilige plek te gidsen.

Irina Samoilova uit Rusland creëerde Lick, een draagbare lichaamsreiniger. Lick heeft een reinigingsoppervlak dat lijkt op de tong van een kat. En hij wordt gebruikt zoals een kat zich wast.

BellTower is het Keniaanse collectief achter Open Source Communities. BellTower schetst hiermee een efficiënte manier om duurzame gemeenschappen in ontwikkelingslanden te vormen. De basis daarbij is slimme open-source software. BellTower streeft vooral naar duurzame connected huizen.

Aqsa Ajmal uit Pakistan ontwierp de Pursewit, een eenvoudige naaimachine, die ook door mensen met een visuele handicap is te gebruiken. Daarmee kan de Pursewit helpen een inkomen te genereren.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles