Lexus Design Award 2019 open voor inzendingen

Lexus Design Award 2019 open voor inzendingen


Lexus Design Award 2019 open voor inzendingen


  • Designers tot 28 oktober 2018 de tijd om ontwerp in te sturen
  • 7de editie van Lexus’ jaarlijkse designwedstrijd
  • Inzendingen welkom op www.LexusDesignAward.com
  • Concepten finalisten te zien tijdens Milan Design Week 2019

De Lexus Design Award 2019 is van start. Dat betekent dat beginnende designers – ook Nederlandse – hun ontwerp vanaf nu kunnen insturen. De inzendingstermijn sluit op 28 oktober 2018. Sinds 2013 organiseert Lexus zijn jaarlijkse designwedstrijd die bedoeld is om aanstormend designtalent te ondersteunen en te promoten.

Lees verder

De jury van de Lexus Design Award ontvangt ieder jaar duizenden inzendingen van over de hele wereld. Sinds het begin van de designwedstrijd is het doel helder: van de wereld een betere plek maken door design. Voor de 2019-editie omschrijft Lexus dat doel duidelijker dan ooit, namelijk ‘Design for a Better Tomorrow’.

Drie basisprincipes

Lexus legt de lat hoog. De designers van de volgende generatie moeten ervoor zorgen dat hun creatieve ideeën voldoen aan drie basisprincipes van Lexus: Anticipate (anticiperen), Innovate (vernieuwen) en Captivate (boeien, betoveren). Verder dienen de ontwerpen in te spelen op de behoeften van de samenleving van morgen, zodat ze nieuwe, fantasierijke oplossingen bieden.

Gerenommeerde jury

In de herfst van dit jaar maakt Lexus de namen van de juryleden bekend, onder wie gerenommeerde namen zoals in het verleden de toparchitect Sir David Adjaye en de New Yorkse designstudio Snarkitecture. Begin 2019 maakt de jury de zes finalisten bekend. Deze mogen hun ontwerp uitwerken tot een functioneel prototype. Dit gebeurt onder begeleiding van een mentor die zijn of haar sporen in de designwereld reeds heeft verdiend.

Het werk van de zes finalisten is volgend jaar te zien tijdens de Milan Design Week

Milan Design Week

Het werk van de zes finalisten is volgend jaar te zien tijdens de Milan Design Week, ’s werelds grootste designbeurs. Een van de finalisten wint de prestigieuze Lexus Design Award. De Lexus Design Award wordt georganiseerd met designboom, het eerste en grootste digitale magazine over architectuur en design.

Meer informatie: www.LexusDesignAward.com

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles