Lexus Design Award 2017 gaat naar ‘Pixel’ van Hiroto Yoshizoe

Lexus Design Award 2017 gaat naar ‘Pixel’ van Hiroto Yoshizoe


Lexus Design Award 2017 gaat naar ‘Pixel’ van Hiroto Yoshizoe


  • Een design om zowel licht als schaduw te ervaren
  • Uitgereikt op Lexus stand ‘LEXUS YET’ op designbeurs Milan Design Week 2017
  • Prestigieuze internationale design-award viert vijfjarig jubileum
  • Stimulans voor beginnend, aanstormend designtalent

Lexus heeft de winnaar bekendgemaakt van de Lexus Design Award 2017: ‘Pixel’ van designer Hiroto Yoshizoe uit Japan. De award werd overhandigd tijdens de prestigieuze Milan Design Week, de Salone del Mobile, de grootste designbeurs ter wereld. Het is de vijfde keer dat Lexus de aanmoedigingsprijs voor beginnende, aanstormende designers toekent.

Lees verder

De jury van de Lexus Design Award beoordeelde dit jaar 1.152 designs uit 63 landen met als thema de ‘YET’-filosofie van Lexus. Hierbij worden schijnbare tegenstellingen met elkaar verenigd. “De hoeveelheid inzendingen en de kwaliteit hiervan waren dit keer overweldigend. Daardoor was het voor alle juryleden ontzettend moeilijk een winnaar te kiezen, maar na pittige en plezierige discussies zijn we eruit gekomen”, vertelt jurylid en designrecensent Alice Rawsthorn.
De Lexus Design Award werd overhandigd door Yoshihiro Sawa, President van Lexus International, tijdens de feestelijke opening van de Lexus stand ‘LEXUS YET’ op de Milan Design Week 2017.

De internationale award is een stimulans voor beginnende designers die met hun ideeën en werk een betere wereld nastreven.

Licht en schaduw

‘Pixel’ is een design waarmee het bestaan van licht en schaduw met volle bewustzijn kan worden ervaren. Het maakt gebruik van kleppen om een reeks van licht- en schaduweffecten te creëren. Met herhaaldelijke interne reflectie worden ingevoerde beelden vierkante uitingen. En door het omzetten van licht en schaduw in een heldere vorm, kan dit prachtige fenomeen ervaren worden. De tegenstellingen licht en schaduw zijn als het ware met elkaar verweven.

Twaalf finalisten

Het winnende design ‘Pixel’ is te zien van 4 tot en met 9 april 2017 op de Lexus stand ‘LEXUS YET’ in het design- en kunstmuseum ‘La Triennale di Milano’ in stadspark ‘Parco Sempione’, Milaan. Hier zijn de designs van de in totaal twaalf finalisten te bezichtigen.

Vijfjarig jubileum

De Lexus Design Award werd in 2013 voor de eerste keer uitgereikt en beleeft dit jaar zijn vijfjarig jubileum. De internationale award is een stimulans voor beginnende designers die met hun ideeën en werk een betere wereld nastreven. Een jury van vermaarde designers kiest de winnaar uit vier van de twaalf finalisten die hun designs mogen uitwerken tot prototypes.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles