Lexus bevestigt productie cabriolet-uitvoering LC

Lexus bevestigt productie cabriolet-uitvoering LC


Lexus bevestigt productie cabriolet-uitvoering LC


  • LC Convertible Concept gaat in productie
  • Lovende reacties van pers en publiek op 2+2 premium roadster
  • Prototype in actie op Goodwood Festival of Speed (4-7 juli 2019)

Lexus heeft bekendgemaakt dat het de LC Convertible Concept in productie neemt. Deze fraai gelijnde cabriolet-uitvoering van de luxueuze topcoupé Lexus LC maakte begin dit jaar zijn werelddebuut. De enthousiaste reacties van pers en publiek heeft Lexus doen besluiten de auto in productie te nemen. Een prototype van het productiemodel komt in actie tijdens de heuvelklim op het befaamde Goodwood Festival of Speed (4-7 juli a.s.).

Lees verder

Met de nieuwe LC Convertible breidt Lexus zijn LC-gamma verder uit. Dat bestaat momenteel uit de luxe coupés LC 500h en LC 500. Beide behoren tot de meest aansprekende modellen die Lexus tot nu toe ontwikkelde. Dankzij de ultieme combinatie van een oogverblindend design, verfijnd Craftsmanship en uitzonderlijke prestaties, spreekt de Lexus LC wereldwijd tot de verbeelding.

Ultieme schoonheid

Lexus onthulde begin dit jaar op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit een cabriolet-uitvoering van de LC Coupé, de LC Convertible Concept. Het design moest een gevoel van ultieme schoonheid oproepen en dat lukte; zowel pers als publiek reageerden lovend op de fraaie lijnen van de 2+2 premium roadster. Net als de LC Coupé ontving de LC Convertible Concept de prestigieuze EyesOn Design Award.

Eigen onderscheidende identiteit

De LC Convertible behoudt de atletische proporties van de LC Coupé, maar heeft een eigen onderscheidende identiteit. De grote wielen en korte overhangen zijn slechts enkele verwijzingen naar het prestatiepotentieel en het ongeëvenaarde rijplezier dat de bestuurder kan verwachten.

Gecamoufleerd

Het prototype van de LC Convertible dat op het Goodwood Festival of Speed in actie te zien is, is gecamoufleerd maar geeft een goed idee van hoe het productiemodel er uiteindelijk uit komt te zien en van zijn prestaties. De auto wordt bestuurd door de professionele autocoureur Nick Cassidy die momenteel met een LC Coupé succesvol meedoet aan het Japanse Super GT-kampioenschap in de GT500-klasse.

Lexus maakt in aanloop naar de marktintroductie van de LC Convertible meer specificaties van de auto bekend, waaronder de aandrijflijn(en).

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles