Leven op de maan: Lexus Zero Gravity concept

Leven op de maan: Lexus Zero Gravity concept


Leven op de maan: Lexus Zero Gravity concept


  • Zero Gravity: gebruiksgemak en fun voor vervoer op de maan
  • Idee uitgewerkt in de Lexus ED2 designstudio
  • Extra toekomstgerichte inspiratie: Lexus LF-30 Electrified concept

Het lijkt op een motorfiets en vliegt met een snelheid van 500 km/h boven het maanoppervlak. Deze sensationele machine is de Lexus Zero Gravity concept. Hij werd op basis van een idee van designer Karl Dujardin ontwikkeld in de Lexus ED2 advanced design studio in Frankrijk. En nee: de Zero Gravity is (nog) geen productiemodel.

Lees verder

In het kader van het Lunar Design Project deed het internationale kunst en design magazine Document Journal in zijn herfst/wintereditie van 2019 een oproep om na te denken over het dagelijks leven op de maan en over de manier waarop mensen zich daar voort kunnen bewegen. Dat inspireerde veel toongevende designers en architecten van buiten de autobranche.

Perfect match van mens en machine: Tazuna

Ontwerper Karl Dujardin beantwoorde de oproep van Document Journal met het idee voor de Zero Gravity, een eenzits voertuig dat een magnetisch veld gebruikt om boven de grond te zweven. Lexus gebruikt deze technologie al bij zijn hoverboard-project. De Zero Gravity oogt zeer futuristisch, maar hij wordt bediend op de manier waarop een ruiter met zijn paard communiceert. Dit concept staat bij Lexus bekend als Tazuna, ofwel de perfecte verbinding tussen mens en machine. Die connectie maakt van elke (ruimte)reis met de Zero Gravity ook een bijzondere belevenis. Vooral omdat gebruiksgemak en fun samen komen, werd de inzending van Dujardin uitgeroepen tot de beste.

Het idee verder uitgewerkt

Het idee van Karl Dujardin werd in de Lexus ED2 advanced design studio in Frankrijk verder uitgewerkt. Een mooie bijkomstigheid daarbij was dat het maanproject samenviel met een andere toekomstgerichte activiteit van Lexus: de ontwikkeling van de LF-30 Electrified Concept. Dit studiemodel is de belichaming van Lexus’ visie op elektrificatie en rijplezier is daarbij een kernelement. Het is dan ook niet verwonderlijk dat designdetails van de concept car hun weg hebben gevonden naar de Zero Gravity van Dujardin. Zo is er een fraaie herinterpretatie van de Lexus spindle grille in het ontwerp van het maanvoertuig terug te vinden.

Meer maan-inspiratie

De inzending van Karl Dujardin was volgens Document Journal de beste van in totaal 7 genomineerde ontwerpen. Alle zeven visies op een maanvoertuig, waaronder de Bouncing Moonroller van Julien Marie, de Lexus Moon Racer van Yung Presciutti en de Lexus Lunar Cruiser van Keisuke Matsuno worden uitgebreid voorgesteld in het Lunar Design Portfolio van Document Journal.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles