Fotoserie Edo Kars met Lexus NX 300[h] wint prestigieuze onderscheiding

Fotoserie Edo Kars met Lexus NX 300h wint prestigieuze onderscheiding


Fotoserie Edo Kars met Lexus NX 300h wint prestigieuze onderscheiding


  • Paris Photo Prize voor fotoserie van Edo Kars
  • Hoofdrol voor Lexus NX 300h F SPORT Line in kleur F White
  • Winnaar categorie Advertising

De Lexus NX 300h F SPORT Line speelt een prominente rol in een winnende fotoserie van topfotograaf Edo Kars. De serie foto’s behaalde onlangs de eerste plaats in de categorie Advertising tijdens de jaarlijkse ‘Prix de la Photographie, Paris’ (Px3).

Lees verder

De Px3 fotocompetitie bestaat uit zes hoofdcategorieën: Advertising, Book, Fine Art, Nature, Portraiture en Press/Editorial. Elke categorie bestaat uit meerdere deelcategorieën. De winnende fotoserie van Edo Kars uit Amsterdam valt binnen Advertising onder de deelcategorie Automotive.

“Toen ik gevraagd werd een ‘road story’ te schieten, wist ik meteen dat ik dat met een witte Lexus wilde doen”

Uniek

“Ik ben heel trots dat deze Lexus fotoserie in de categorie Advertising de Paris Photo Prize gewonnen heeft; dat is voor een serie in de deelcategorie Automotive namelijk uniek”, vertelt fotograaf Edo Kars die bewust voor Lexus koos als onderwerp van zijn fotoserie. “Toen ik door mijn agentschap in Amerika gevraagd werd een ‘road story’ te schieten, wist ik meteen dat ik dat met een witte Lexus wilde doen.”

Vernieuwende stijl

Edo Kars heeft al diverse awards gewonnen, maar niet eerder de Px3 award. De fotoserie was eerder gepubliceerd in Lürzers Archive ‘200 Best Ad Photographers Worldwide 2018-2019’.
Edo: “We zochten een vernieuwende stijl, zowel in compositie als in kleur. Ik ben dan ook heel blij dat juist deze serie nu internationale erkenning heeft gekregen.

Lexus Hybrid Drive

De NX 300h is Lexus’ luxe en compacte crossover met Lexus Hybrid Drive, een efficiënte 2,5-liter viercilinder benzinemotor in combinatie met een krachtige elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 145 kW (197 pk). De NX 300h rijdt onder bepaalde omstandigheden elektrisch en laadt zichzelf op zonder tussenkomst van een stekker. De prijzen beginnen bij 54.995 euro.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles