Finalisten Lexus Design Award 2018 bekend

Finalisten Lexus Design Award 2018 bekend


Finalisten Lexus Design Award 2018 bekend


  • Zesde editie van Lexus Design Award nadert climax
  • Twaalf finalisten gekozen uit ruim 1.300 deelnemers
  • Winnaar wordt bekendgemaakt tijdens Milan Design Week
  • Officiële hashtags: #LexusDesignAward #MilanDesignWeek

Lexus heeft de twaalf finalisten van de Lexus Design Award 2018 bekendgemaakt. De prestigieuze competitie, die voor het zesde achtereenvolgende jaar gehouden wordt, nodigt jonge designtalenten over de hele wereld uit om ideeën in te zenden op basis van een vastgesteld thema. De winnaar wordt in april verkozen tijdens de Milan Design Week.

Lees verder

Het thema van de Lexus Design Award 2018 is ‘CO-’, afgeleid van het Latijnse voorvoegsel dat staat voor ‘in harmonie met’. CO- onderzoekt hoe design een antwoord kan geven op mondiale vraagstukken door een harmonieuze integratie van natuur en samenleving.

Voor de 2018-editie van de Lexus Design Award kwamen ruim 1.300 inzendingen uit 68 landen binnen. De finalisten zijn gekozen door een vakkundige jury waarvan de wereldberoemde architecten David Adjaye en Shigeru Ban voor het eerst deel uitmaken. Van de twaalf finalisten mogen vier designers hun ontwerp onder leiding van ervaren mentors uit de designwereld uitwerken tot een prototype:

  • CO-RKs van DIGITALAB (Portugal): een systeem voor het verbinden van kurkdraad, een duurzaam materiaal en een rekenproces dat ontwerpproducten genereert.
  • Honest Egg van Aesthetid (Maleisië): een methode (intelligent inktpigment) en een ontwerp (indicator) om de eetbaarheid van eieren aan te tonen.
  • Recycled Fiber Planter van Eriko Yokoi (Japan): combinatie van textiel en design om gebruikte kleding opnieuw te benutten.
  • Testing Hypotheticals van Extrapolation Factory (Verenigde Staten): een gezamenlijk voorgestelde testlocatie om de theoretische relatie tussen maatschappij, technologie en milieu te onderzoeken.

De vier prototypen en gedetailleerde presentaties van de designs van de acht overige finalisten zijn te zien op de Lexus stand tijdens de Milan Design Week (17 t/m 22 april 2018). Daar wordt ook de uiteindelijke winnaar bekendgemaakt.


Fotobijschrift:
Mentors, achterste rij (van links naar rechts): Lindsey Adelman, Andrea Trimarchi, Jessica Walsh, Simone Farresin.
Jury, voorste rij (van links naar rechts): Birgit Lohmann, Sir David Adjaye, Yoshihiro Sawa, Paola Antonelli, Alice Rawsthorn, Shigeru Ban.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles