Finalisten Lexus Design Award 2016 zijn bekend

Finalisten Lexus Design Award 2016 zijn bekend


Finalisten Lexus Design Award 2016 zijn bekend


Lexus maakt de twaalf finalisten van de Lexus Design Award 2016 bekend. Het is alweer de vierde editie van de internationale designwedstrijd die jonge getalenteerde ontwerpers de kans geeft definitief uit de anonimiteit te treden.

Lees verder

Het thema van de Lexus Design Award is dit keer ‘Anticipation’. De jury van gerenommeerde designers en ontwerpers koos uit in totaal 1.232 inzendingen uit 73 landen wereldwijd de volgende finalisten die hun ontwerp onder leiding van ervaren mentors uit de designwereld mogen uitwerken tot heuse prototypes:

 • ‘AGAR PLASTICITY’ van AMAM (Japan): een project waarin wordt onderzocht of een van zee-algen gemaakt gelatine-achtig materiaal is te gebruiken als milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Dit zou een alternatief kunnen zijn voor plastic.
 • ‘DADA’ van Myungsik Jang (Korea): speelgoed waarvan de verschillende blokken met gat- en penverbindingen en straps zijn te combineren. Kinderen kunnen hierbij hun fantasie de vrije loop laten.
 • ‘Shape Shifters’ van Angelena Laura Fenuta (in Canada woonachtige Italiaanse designer): door een modulair principe toe te passen op textiel is het mogelijk met dezelfde stof talrijke verschillende modieuze kledingstukken te maken.
 • ‘TRACE’ van STUDIO AYASKAN (Turkije): een klok met een speciale vloeistof die onder invloed van ultraviolet licht verkleurt en zo de tijd weergeeft.

De resterende finalisten zijn:

 • ‘aniknown’ van Ayami Marugata (Japan): een creatie van kledingstukken voor zes verschillende (huis)dieren, waarbij stof en materialen zijn gekozen op basis van soort, gedrag en habitat.
 • ‘Bio-Vide’ van Takuma Yamazaki (Japan): producten, zoals een tafel of een envelop, die zijn gemaakt van gevallen herfstbladeren. Het is de visualisatie van de gedachte dat alles terugkeert naar de aarde.
 • ‘Drop Box’ van Ding Dong & Ma Jincai & Peter Luo & Huang Junxi (China): Drop Box maakt gebruik van aerodynamische principes om hulpgoederen en voedsel te droppen in rampgebieden zonder dat een parachute nodig is.
 • ‘Hexagon’ van Chulin Yang (China): paraplu’s met magnetische delen die elkaar aantrekken om menselijke interactie te bevorderen.
 • ‘PLANTS-SKIN’ van Hiroto Yoshizoe (Japan): een bloempot gemaakt van gekleurde mortel en speciale inkt, die laat zien wanneer het tijd is om water te geven.
 • ‘Project Play’ van Oliver Staiano (Groot-Brittannië): unieke lamp die snoerloos stroom krijgt met behulp van magnetisch rubber
 • ‘RESOLUTION OF SOUND LOCATION’ van Owls (Japan): een koptelefoon met zeer direct richtbare microfoons en speakers en volumeregeling, waarmee een geluidsbron is te traceren.
 • ‘Slow Door’ van Deepak Jawahar (India) & Irina Bogdan (Roemenië): een vertragingsmechanisme van kubusvormige componenten dat het passeren van een deuropening vertraagt. Het laat ons volgens de makers zien hoe je waardering krijgt voor tijd en ruimte via een praktische toepassing.

De vier finalisten die hun designs mogen uitwerken, zullen hun werk op de Lexus stand laten zien tijdens de Milan Design Week. Die vindt plaats van 11 tot en met 17 april 2016. Tijdens een speciale ceremonie onthult Lexus op 11 april de finalist die uiteindelijk met de Lexus Design Award naar huis gaat.

Voor afbeeldingen zie:
http://newsroom.lexus.eu
www.lexusdesignaward.com
www.instagram.com/lexusdesignaward/
@lexusdesignaward

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles