Finalisten geselecteerd voor Lexus Soul of Future Premium ontwerpprogramma

Finalisten geselecteerd voor Lexus Soul of Future Premium ontwerpprogramma


Finalisten geselecteerd voor Lexus Soul of Future Premium ontwerpprogramma


  • Finalisten geselecteerd in het Soul of Future Premium-programma van Lexus in samenwerking met het Royal College of Art
  • Zes finalisten verfijnen en ontwikkelen hun werk verder, voorafgaand aan een openbare tentoonstelling en de bekendmaking van de winnende projecten op 15 maart
  • Studenten worden bijgestaan en beoordeeld door Ian Cartabiano en Lance Scott – de internationale designchefs van Lexus – en Professor Dale Harrow en Dr. Chris Thorpe van het Royal College of Art

Samen met het Royal College of Art (RCA) in Londen, een van 's werelds meest prestigieuze en invloedrijke opleidingen voor kunst- en design, begon Lexus in september 2021 een nieuw project: onderzoeken hoe luxevervoer zou evolueren gedurende de eerste helft van de 21ste eeuw.

Lees verder

Uitdaging

De uitdaging voor studenten was om nieuwe voertuigarchitecturen te verkennen die zouden passen bij de veranderingen in het Europese stadsleven en bij de veranderingen in de samenleving en demografie. Ook moesten ze rol die Lexus zou kunnen spelen in de mobiliteitslandschap van de regio opnieuw voorstellen.

Twintig studenten, zes finalisten

Met deze opdracht gingen twintig postdoctorale studenten aan het Intelligent Mobility Design Centre van het RCA aan de slag. Ze werden in hun werk begeleid door Ian Cartabiano en Lance Scott, respectievelijk President en General Design Manager bij ED2, het Europese designcentrum van Lexus, samen met Professor Dale Harrow, voorzitter van het Intelligent Mobility Design Centre, en Dr. Chris Thorpe, programmaleider Intelligent Mobility.

Onlangs zijn de projecten online gepresenteerd, waarbij de vier juryleden onmiddellijk feedback gaven en een shortlist van zes finalisten selecteerden.

De finalisten zullen nu op basis van het advies van de jury hun concept verder ontwikkelen en verfijnen. Op 15 maart wordt het resultaat onthuld in een publieke tentoonstelling op de nieuwe Battersea-campus van het RCA in Londen, samen met het werk van de overige veertien studenten. Tijdens dit evenement op 15 maart worden ook de drie winnende projecten bekendgemaakt.

Creativiteit en innovatie

Ian Cartabiano, President van het Europese designcentrum van Lexus: “We waren erg onder de indruk van de creativiteit en innovatie die door alle ontwerpers werd getoond. Ze toonden vaardigheid en verbeeldingskracht bij het samenbrengen van hun ideeën voor toekomstige mobiliteit. Ook toonden ze visie over hoe het concept van Lexus premiumkwaliteit zou kunnen evolueren.”

Professor Harrow: “Het personeel en de studenten van RCA Intelligent Mobility zijn verheugd om met Lexus samen te werken aan The Soul of Future Premium. Het project heeft een spannende en uitdagende context geboden om toekomstige mobiliteit te verkennen met een premiummerk.”

De genomineerde projecten

De zes genomineerde ontwerpers hebben hun project kort samengevat.

2040 Lexus Vision in het seizoen, door Bangning An

Dit project creëert een visie op toekomstige luxemobiliteit die sterk synchroon loopt met het seizoen. Het intelligent vervaardigde dak regelt de intensiteit van het daglicht dat het interieur binnenkomt om een meeslepende seizoenservaring en een betere energie-efficiëntie te bereiken.

Crucible, door Benjamin Miller

De Crucible is een voertuig waarin je tot rust komt dat zich verdeelt naar gebruikerstrends. Het scheidt de luxe cabine van het eigendom van de technologie om een service te creëren die zowel zorgeloos als persoonlijk is. Het veranderende interieur kan zich aanpassen aan elke configuratie voor naadloos comfort.

ALTO, door Richard Newman

ALTO is een ruimte die inspireert tot een ‘viering van het alledaagse’. Door de tussenliggende punten van een overweldigend toekomstig landschap.

Lexus UrbanSwarm, door Maxime Gauthier

UrbanSwarm geeft een gevoel van luxe aan een alledaagse stedelijke mobiliteitservaring. Deze modulaire en naadloze manier van reizen biedt de flexibiliteit en het gemak van micromobiliteit met de efficiëntie van massatransportsystemen, terwijl volledige inclusiviteit voor iedereen wordt gegarandeerd.

Lexus NEKO, door Jan Niehues

Lexus NEKO is een concept voor micromobiliteit dat gebruikmaakt van 4D-technologie voor optimale ergonomie en Lexus-brandingmogelijkheden. Het voertuig kan bijvoorbeeld traditioneel Japans buigen, terwijl microbots volledige flexibiliteit bieden voor snelheid in stedelijke gebieden.

Lexus #Units, door Zhenyu Kong

In de context van digitale personalisatie als een toekomstige sociale ruimte, vergroot #Units niet alleen de verbinding tussen individuen en groepen, maar onderzoekt het ook wat het delen van luxe zou kunnen zijn, met behulp van digitale technologie.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles