Europees debuut Lexus Electrified Sport op Goodwood Festival of Speed

Europees debuut Lexus Electrified Sport op Goodwood Festival of Speed


Europees debuut Lexus Electrified Sport op Goodwood Festival of Speed


  • Eerste Europese publieke optreden van Lexus Electrified Sport
  • Lexus toont visie op een toekomstige batterij-elektrische high-performance sportwagen op Goodwood Festival of Speed
  • Concept in de geest van iconische Lexus LFA

Tijdens het Goodwood Festival of Speed (23 t/m 26 juni) toont Lexus voor het eerst de Lexus Electrified Sport concept aan het Europese publiek. De Electrified Sport concept is de visie van het bedrijf op een toekomstige, volledig elektrische high-performance sportwagen – door velen gezien als de opvolger van de legendarische Lexus LFA.

Lees verder

Met zijn gewaagde vormgeving symboliseert de Lexus Electrified Sport concept de toekomst van het merk Lexus. De acceleratietijd naar 100 km/u zal naar verwachting slechts iets meer dan twee seconden bedragen en de batterij-elektrische sportwagen zal een actieradius hebben van meer dan 700 km. Voor het productiemodel wordt mogelijk nieuwe solid-state batterijtechnologie gebruikt om deze bijzonder hoge prestaties te bereiken.

Eerste onthulling

De Lexus Electrified Sport concept werd in december 2021 in Japan voor het eerst onthuld, samen met nog vijftien batterij-elektrische voertuigen, (BEV’s) door Akio Toyoda, president van Toyota Motor Corporation. Op dat moment werd ook de uitgebreide strategie van Lexus geschetst om koolstofneutraliteit te bereiken.

Elektrificatie

President Toyoda benadrukte destijds dat Lexus het volledige potentieel van batterij-elektrisch rijden zal benutten voor zeer dynamisch rijgedrag en een nog aangenamere rijervaring. De Electrified Sport betekent ook de volgende fase van de Lexus Driving Signature, de nieuwe ontwikkelingsstandaard van Lexus om alsmaar betere auto’s te maken.

EV-sportwagen van de volgende generatie

De nieuwe batterij-elektrische sportwagen zal deel uitmaken van een volledige reeks BEV’s die Lexus in de aanloop naar 2030 zal lanceren onder de merkvisie Lexus Electrified. Met Lexus Electrified wil Lexus het potentieel van elektrificatie
volledig benutten om behalve het verder reduceren van CO2-uitstoot ook het rijplezier voor alle klanten te vergroten. Lexus zal een EV-sportwagen van de volgende generatie ontwikkelen, waarbij gebruikt wordt gemaakt van alle lessen die geleerd zijn op het gebied van prestaties met de ontwikkeling van de LFA.

Goodwood Festival of Speed

Het Goodwood Festival of Speed vindt plaats van 23 t/m 26 juni op het terrein van Goodwood House in Sussex, Engeland. De Lexus Electrified Sport concept zal te zien zijn in speciaal display op de Electric Avenue van het Festival of Speed.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles