Een ode aan vakmanschap: Lexus Creates

Een ode aan vakmanschap: Lexus Creates


Een ode aan vakmanschap: Lexus Creates


  • Videoreeks op social media sluit aan bij belangrijke Lexus-merkwaarden
  • Coco Sato en de kunst van origami

Lexus Creates is een nieuwe videoreeks op social media. Lexus Creates informeert én laat kijkers genieten van onderwerpen die perfect aansluiten bij twee belangrijke merkpijlers: design en vakmanschap. Voor de inspirerende serie heeft Lexus de handen ineen geslagen met bijzondere en talentvolle partners, zoals origami-artiest Coco Sato.

Lees verder

Met Lexus Creates brengt Lexus een ode aan het vakmanschap van getalenteerde vakmensen. Zo verzorgt de Japanse artiest Coco Sato een kennismaking met de kunst van origami. In drie korte video’s brengt de in Engeland werkende Coco eenvoudige vellen papier tot leven door er een blad, een kat en een vlinder van te creëren. De video’s maken het mogelijk om de kunst van Coco Sato af te kijken en ook dankzij haar tips kunnen liefhebbers direct zelf aan de slag.

Coco Sato

Coco Sato is geboren in Tokio en is afgestudeerd in Beeldende Kunsten aan de Central Saint Martins Universiteit in Londen. Voor haar werk laat ze zich inspireren door het dagelijkse leven in Japan, door haar wens om grenzen te doen vervagen én door begrip tussen culturen te kweken. Dat resulteert in creaties waarbij Japanse kunstvormen een onmiskenbaar modern tintje krijgen. Naast papier maakt Coco Sato ook gebruik van stoffen, voedsel en simpele elektronica.

Met haar werk verkent Coco Sato de relatie tussen menselijke interactie, technologie, het heelal en de natuur. Sato gelooft in de kracht van individuen die samen komen om statements te maken, een beweging op te zetten en positieve verandering(en) teweeg te brengen. Coco deelt haar vakmanschap en haar kunstwerken via social media en video-tutorials. Zo wil ze ook anderen inspireren om met de handen te werken én te denken.

Takumi: een traditionele Lexus-pijler

Takumi ofwel vakmanschap staat overal centraal bij Lexus. Dankzij de gedrevenheid van ervaren vakmensen heeft elke Lexus een onmiskenbaar eigen gezicht, biedt elke Lexus veel rijplezier en is het kwaliteitsniveau uitzonderlijk hoog.

Elke Takumi heeft minimaal 25 jaar ervaring binnen zijn vakgebied. Door deze jaren van ervaring en training hebben zij ontzaglijk veel kennis. Minstens zo bijzonder is hun enorm ontwikkelde intuïtie. Takumi van Lexus verbreden continu hun kennis en delen deze ook. Vanuit hun positie als teamleider bewaken zij de tradities binnen Lexus en stimuleren zij creativiteit bij nieuw talent. Daarmee geven zij hun waardevolle kennis door aan volgende generaties.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles