Duurzame match: Cycling 4 Climate-ambassadeur Maarten Tjallingii stapt in Lexus UX Hybrid

Duurzame match: Cycling 4 Climate-ambassadeur Maarten Tjallingii stapt in Lexus UX Hybrid


Duurzame match: Cycling 4 Climate-ambassadeur Maarten Tjallingii stapt in Lexus UX Hybrid


  • Sportieve duurzaamheid: Lexus en voormalig topwielrenner vinden elkaar
  • Opvallende UX Hybrid voor Tjallingii visualiseert klimaatverandering
  • De volgende stap: 100% elektrisch aangedreven Lexus-modellen

Als voormalig profwielrenner is Maarten Tjallingii gewend om alles te geven. Tegenwoordig is hij ambassadeur van Stichting Cycling 4 Climate. De stichting organiseerde bijvoorbeeld 22 juni jongstleden de Climate Classic; een sportieve fietstocht van 400 kilometer langs de denkbeeldige nieuwe kustlijn om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering. In de rol van ambassadeur zet Maarten Tjallingii zich maximaal in om duurzaamheid op sportieve wijze leuk te maken én bewustwording rond klimaatverandering te vergroten. Lexus ondersteunt Tjallingii en Cycling 4 Climate bij deze missie door een opvallende Lexus UX 250h Hybrid ter beschikking te stellen.

Lees verder

Om op een duurzame manier naar de sportieve evenementen van Stichting Cycling 4 Climate te reizen, rijdt Maarten Tjallingii de komende maanden in een Lexus UX 250h Hybrid. Deze auto is uitgevoerd in opvallende kleuren: de strepen geven de wereldwijde temperatuurverandering sinds 1850 weer. Daarmee laten ze zien dat het tijd is voor actie. Maarten Tjallingii: “We kunnen allemaal stappen zetten richting een duurzame economie. Bijvoorbeeld door vaker de fiets te pakken, minder of geen vlees te eten en zelf je energie op te wekken. Lexus is een merk dat al jaren inzet op duurzaamheid zonder rijplezier en sportiviteit uit het oog te verliezen. Die combinatie sluit perfect aan bij de missie van Cycling 4 Climate.”

Perfecte match

Joost Brinkman van Stichting Cycling 4 Climate is blij met de samenwerking met Lexus: “Voor duurzame acties heb je partners nodig die op dat gebied zelf ook zeer actief zijn. Alleen door samen te werken kunnen we klimaatverandering binnen de perken houden. Met deze opvallende auto kunnen we onze missie nog meer onder de aandacht brengen. Lexus als merk staat al jaren voor duurzaamheid. De match met het merk is wat ons betreft perfect, zeker met het vooruitzicht op de volledig elektrische modellen.”

Elektrificatie Lexus

Lexus en Cycling 4 Climate hebben elkaar gevonden in hun gemeenschappelijke streven naar verduurzaming,” aldus Jan Peter Legtenberg van Lexus Nederland. “Lexus maakt daar werk van door hybridetechnologie steeds verder te perfectioneren. Klanten ervaren daardoor een unieke combinatie van comfort, dynamiek en betrouwbaarheid. En dat bij een minimaal brandstofverbruik. Die combinatie slaat aan: in de afgelopen vijf jaar was meer dan 99% van alle in Nederland verkochte Lexus-modellen een hybride. En we zijn klaar voor de volgende stap op het gebied van duurzaamheid: Met de Lexus UX 300e Electric verwelkomen we zeer binnenkort de allereerste volledig elektrische Lexus en op basis van een compleet nieuw platform introduceren komt er de komende jaren nog veel meer elektrificatie voor onze modellen aan.”

Fotobijschrift, v.l.n.r.: Jan Peter Legtenberg, Directeur Lexus Nederland, Joost Brinkman, Stichting Cycling 4 Climate en Maarten Tjallingii, ambassadeur Stichting Cycling 4 Climate.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles