Designwedstrijd Lexus voor jonge ontwerpers

Designwedstrijd Lexus voor jonge ontwerpers


Designwedstrijd Lexus voor jonge ontwerpers


Voor het tweede jaar daagt Lexus jonge ontwerpers uit de hele wereld uit om mee te doen aan de internationale Lexus Design Award. Met de ontwerpcompetitie wil Lexus niet alleen ruimte geven aan verfrissende ideeën en creativiteit, maar vooral ook jonge ontwerpers een podium bieden om zichzelf te presenteren. Het thema voor 2013? Curiosity.

Lees verder Lees verder

Lexus heeft de naam jong talent de ruimte te geven om zich te ontplooien. De veelbesproken en onderscheiden Lexus LF-LC kwam uit de pen van de jonge ontwerper Hidaeki Iida. Lexus moedigt jong talent dan ook hartstochtelijk aan om zich uit te leven in hun ontwerpdrift: “Applying curiosity in a creative manner can generate unexpected innovations, resulting in exciting products that may change the lives of customers.

Expositie op Milan Design Week 2014
Om deel te nemen aan de Lexus Design Award, kunnen jonge ontwerpers hun werk inzenden, ongeacht of het een designstudie is voor architectuur, mode of bijvoorbeeld een product of game. Een zeskoppige vakjury zoekt onder alle inzenders naar de twaalf meest bijzondere talenten. Deze mogen hun werk begin maart op de Milan Design Week 2014 tentoonstellen.

Twee beste inzendingen worden uitgewerkt
De twee ontwerpers die het meest opvallen, krijgen een mentor toegewezen die hen helpt het ingezonden design verder uit te werken naar een (op kosten van Lexus gefabriceerd) prototype. Ook dit prototype zal in Milaan tijdens de Design Week te bewonderen zijn. De mentoren zijn de Taiwanese top architect Arthur Huang en de Amerikaanse Robin Hunicke, de meest gevierde vrouwelijke Game Designer van het moment.

Meer informatie staat op http://www.designboom.com/competition/lexus-design-award-2014. Inzenden kan tot en met 15 oktober.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles