De Lexus UX 300[e] Electric – gebouwd volgens Lexus DNA

De Lexus UX 300e Electric – gebouwd volgens Lexus DNA


De Lexus UX 300e Electric – gebouwd volgens Lexus DNA


  • Eerste volledig elektrisch aangedreven Lexus
  • 'Lexus Electrified' staat voor stilte, verfijning en rijplezier
  • Laag zwaartepunt door GA-C-platform
  • Takumi vakmanschap
  • Betrouwbaarheid gegarandeerd: 15 jaar elektrificatie-ervaring
  • Ontzorgen door Lexus Oplaadservice en Lexus Link app
  • Apple CarPlay en Android Auto* standaard
  • Vanaf 49.990 euro, 8% bijtelling
  • In oktober op Nederlandse markt verwacht

De nieuwe Lexus UX 300e Electric is de eerste volledig elektrische Lexus en staat symbool voor de toonaangevende kwaliteit die men van Lexus gewend is. De 'Lexus Electrified'‑visie tilt de compacte C‑segment SUV naar een hoger niveau. Met zijn krachtige elektromotor (150 kW/204 pk) en dynamische rijeigenschappen biedt hij volop rijplezier. De 54,3 kWh‑batterij heeft een actieradius van meer dan 300 km (WLTP-cijfer nog niet definitief). Het Takumi vakmanschap van de Lexus‑technici staat garant voor hoge kwaliteit, topcomfort, stilte en een rustgevend interieur. Daarbovenop zorgt Lexus voor een unieke eigenaarservaring, waarin ontzorgen centraal staat, zoals Lexus Oplaadservice.

Lees verder

De vraag naar SUV’s in het C-segment groeit snel alsook de vraag naar elektrische aangedreven premiummodellen. De Lexus UX 300e is nu al te bestellen en wordt in oktober op de Nederlandse markt verwacht.

‘Lexus Electrified’: meer elektrificatie

Vroeg in dit decennium zal Lexus naast de vele hybride modellen en de Lexus UX 300e zijn eerste Plug-in Hybrid Electric Vehicle presenteren en een nieuw voertuigplatform speciaal voor BEV’s. Een brandstofcelauto (Fuel Cell Electric Vehicle) behoort ook tot de mogelijkheden.

Leider in afbouw CO2

Volgens automotive onderzoeksbureau JATO Dynamics scoorde het Toyota concern, waarvan Lexus onderdeel uitmaakt, qua CO2-uitstoot het laagste vlootgemiddelde van Europa in 2019. Toyota Motor Corporation werkt al jaren aan het verminderen van CO2 emissies en verkocht al ruim 15 miljoen hybride auto’s waarvan ruim 1,7 miljoen Lexus modellen. Elke Lexus is in Nederland als hybride verkrijgbaar.

Stilste in zijn klasse

Een elektrische auto is van nature stil. Hier gaat Lexus verder. Het onderzocht vrijwel alle geluiden van buitenaf en wist dit maximaal te onderdrukken door op veel locaties extra isolatiemateriaal toe te passen. Het batterijpakket in de bodem van de Lexus UX 300e heeft ook een geluidswerend effect dat wordt versterkt door een speciale afdekking en sealing. Akoestisch glas houdt windgeruis letterlijk buiten de deur.

Quiet Room

Voordat de Lexus UX 300e de award winning Kyushi fabriek verlaat wordt elk exemplaar in de Quiet Room door Takumi vakmensen op perfectie gecontroleerd. De Takumi zijn hoogopgeleide Lexus-experts met tenminste 25 jaar ervaring in hun vakgebied. Zij gebruiken hun goed getrainde zintuigen om eventuele ongewenste geluiden en trillingen in de cabine op te sporen en te corrigeren. De Lexus UX 300e is hiermee de stilste SUV in zijn klasse.

Lees het volledige bericht in de bijlage

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles