Daar zit muziek in: de Fender® Lexus LC Stratocaster

Daar zit muziek in: de Fender® Lexus LC Stratocaster


Daar zit muziek in: de Fender® Lexus LC Stratocaster


  • Limited Edition van een legendarische gitaar
  • Unieke tint Structural Blue van Lexus LC als eyecatcher
  • Andere opvallende links met Lexus: accenten van koolstofvezel en aluminium
  • Stratocaster ontwikkeld door de beroemde Fender Custom Shop

De Fender Stratocaster is een legendarische gitaar. Dankzij een unieke kleurstelling in Structural Blue en accenten van koolstofvezel en geborsteld aluminium geldt dat in de overtreffende trap voor de Fender® Lexus LC Stratocaster. Deze bijzondere gitaar wordt onder leiding van Fender Principal Master Builder Ron Thorn in een oplage van 100 exemplaren gebouwd door de specialisten van de legendarische Fender Custom Shop.

Lees verder

De Fender Stratocaster dankt zijn legendarische status om te beginnen aan zijn perfecte (geluids)kwaliteit. Dat leverde een indrukwekkende lijst van gebruikers op. Daarop staan beroemde namen als Jimi Hendrix, Eric Clapton, Bruce Springsteen, David Gilmour (Pink Floyd) George Harrison (Beatles) en Nile Rodgers.

Structural Blue: de Fender Lexus LC Stratocaster

De Stratocaster, die de naam van de Lexus LC draagt, is ontwikkeld door de beroemde Fender Custom Shop. Vakmensen die bij Lexus als Takumi zouden worden aangeduid, werken hier aan het realiseren van de meest individuele wensen van muzikanten. De samenwerking met Lexus leidde tot een heel bijzondere gitaar. Dat begint met de kleurstelling. De in een oplage van 100 exemplaren beschikbare1 Fender Lexus LC Stratocaster is namelijk uitgevoerd in Structural Blue, een kleur die ook (gelimiteerd) beschikbaar is voor de Lexus LC 500(h) Coupé en LC 500 Convertible. Deze tint is uniek doordat er géén blauwe pigmenten in zijn verwerkt. De gitaar lijkt blauw door de interferentie van licht. Vandaar de naam ‘Structural Blue’.

Meer Lexus details

De Lexus signatuur komt ook op andere punten duidelijk naar voren. De hals van de gitaar is bijvoorbeeld gemaakt van prachtig 3A flame esdoornhout met een hoogglans afwerking. De kop van de hals is uitgevoerd in Structural Blue. Het Fender Logo in chroom vormt daarbij een fraai contrast. Het ‘fingerboard’ met 12-inch radius is gemaakt van Richlite, een composietmateriaal dat Fender voor het eerst toepast. Dit materiaal heeft uitstekende akoestische eigenschappen en is zeer duurzaam. Mooi detail: de witte Luminlay-elementen lichten in donkere zalen felblauw op.

De Lexus look: carbon en geborsteld aluminium

De link met de modellen van Lexus komt ook tot uiting het gebruik van koolstofvezel. De slagplaat is van dit materiaal gemaakt en daarbij springen de specifieke schroeven ook in het oog. De Master Volume- en de Master Tone-knop zijn beide uitgevoerd in geborsteld aluminium. Daarmee sluiten ze aan bij de uitstraling van de bedieningsknoppen van het Mark Levinson sound system van de Lexus LC. Zelfs de gitaarkoffer heeft de Lexus look. Zo is hij bekleed met vinyl in carbon-design en aan de binnenkant is het Lexus logo geborduurd.

1 Alle 100 nieuwe exemplaren van de Fender Lexus LC Stratocaster zijn inmiddels uitverkocht

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles