Consumentenbond: Lexus Meest Betrouwbare Merk 2020

Consumentenbond: Lexus Meest Betrouwbare Merk 2020


Consumentenbond: Lexus Meest Betrouwbare Merk 2020


  • Lexus aan kop in Nederlands auto-betrouwbaarheidsonderzoek
  • Betrouwbaarheid van Lexus wordt wereldwijd geroemd
  • Zorgeloos rijplezier: elke nieuwe Lexus met 5 jaar garantie
  • Eerste volledige elektrische Lexus, de UX 300e Electric met garantie op het batterijpakket tot 15 jaar/1 miljoen kilometer1

Met een gemiddeld rapportcijfer van 8,8 is Lexus als nummer 1 uit de bus gekomen bij het jaarlijkse Auto-betrouwbaarheidsonderzoek van de Nederlandse Consumentenbond. Door dit resultaat mag Lexus een jaar lang het predicaat ‘Meest Betrouwbare Merk’ voeren.

Lees verder

Zoals elk jaar heeft de Consumentenbond een grootschalig onderzoek naar auto’s van maximaal 10 jaar oud uitgevoerd. In totaal beoordeelden ruim 8.000 eigenaren de kwaliteit van auto’s van 27 verschillende merken. Dat deden ze door antwoord te geven op de vraag of zich mankementen hadden voorgedaan en zo ja, hoe ernstig het incident was. De eigenaren konden dat aangeven door te kiezen uit drie opties: het incident maakt het onmogelijk om verder te rijden, de auto moest snel naar de garage of de reparatie kon worden uitgesteld. Na verwerking van alle gegevens bleek dat de modellen van Lexus het minst pechgevoelig waren. Dat resulteerde in een overall rapportcijfer van 8,8. De Lexus CT was zelfs goed voor een 9,4.

Wereldwijde erkenning voor Lexus-betrouwbaarheid

De koppositie in het betrouwbaarheidsonderzoek van de Consumentenbond wordt beloond met het predicaat ‘Meest betrouwbare Merk 2020’. Dit staat niet op zichzelf. Zo riep de Britse platform What Car? Lexus onlangs uit tot meest betrouwbare automerk van Groot Brittannië waar onder andere SUV’s als de Lexus RX en de Lexus NX werden geprezen. Eerder dit jaar behaalde de Lexus ES bij het betrouwbaarheidsonderzoek van het toonaangevende Amerikaanse bureau J.D. Power de hoogste score ooit.

Gegarandeerd goed

De kwaliteit en de betrouwbaarheid van Lexus zijn letterlijk gegarandeerd. Elk nieuw model wordt standaard geleverd met vijf jaar garantie / 200.000 kilometer2. Voor de allereerste volledig elektrische Lexus UX 300e geldt bovendien een garantie op het batterijpakket tot 15 jaar of 1 miljoen kilometer1.

Waardevast

Lexus staat bekend om zijn bouwkwaliteit en zijn bewezen betrouwbaarheid. Deze fundamentele merkwaardes gaan hand in hand met service van topniveau. Het onderzoek van de Consumentbond onderstreept dat het vertrouwen dat het merk in de markt geniet terecht is. De Lexus rijder profiteert van vele zorgeloze kilometers en bovenal zekerheid. Niet alleen tijdens het gebruik maar ook voor een verwachte hogere restwaarde van de jong gebruikte Lexus.

Voor het volledige onderzoek zie www.consumentenbond.nl/automankementen

1. Fabrieksgarantie op het batterijpakket standaard 8 jaar of 160.000 km (hetgeen het eerst bereikt is. Aanvullende garantie op het batterijpakket die jaarlijks wordt verlengd wanneer de auto bij de Lexus dealer in onderhoud is. Verlenging t/m het 15e jaar en tot maximaal 1.000.000 km.
2. Vijf jaar garantie bestaat uit drie jaar fabrieksgarantie en twee jaar aanvullende garantie via Louwman & Parqui. Voor de aanvullende voorwaarden klik hier

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles