‘Best Open Top’: Lexus LC 500 Convertible opnieuw in de prijzen

‘Best Open Top’: Lexus LC 500 Convertible opnieuw in de prijzen


‘Best Open Top’: Lexus LC 500 Convertible opnieuw in de prijzen


  • Tweede prestigieuze onderscheiding binnen een week
  • UK Car of the Year-jury: ‘De LC 500 Convertible is wonderbaarlijk’
  • Oogstrelend design ook functioneel

Bij de ‘UK Car of The Year’-verkiezing is de Lexus LC 500 Convertible onderscheiden met de ‘Best Open Top’-award. Het is de tweede belangrijke prijs binnen een week voor de eerste Lexus met softtop. Bij de Women’s World Car of The Year-verkiezing werd de LC 500 Convertible aangewezen als ‘Best Luxury Car 2021.’

Lees verder

De jury van de Britse Auto van het Jaar-verkiezing bestaat uit 29 ervaren en gerespecteerde autojournalisten. Die liepen stuk voor stuk warm voor de open versie van de Lexus LC 500. Jurylid Matt Robinson van Car Enthusiast: “De LC 500 Convertible biedt de feelgoodfactor van open rijden in een verbazingwekkend fraaie auto. De sound van de auto is ongelooflijk en je mag verwachten dat de LC 500 Convertible zo betrouwbaar is als een Zwitsers uurwerk.”

De mooiste open auto

Ook medejurylid Tom Ford (TopGear) is enthousiast: “Dit is één van de fraaiste open auto’s ooit.” Alisdair Suttie (o.a. AutoCar) voegt daar aan toe: “Eén blik op de LC 500 Convertible volstaat: Lexus is er daadwerkelijk in geslaagd om de mooiste open auto te creëren. De LC 500 Convertible is wonderbaarlijk!”

LC 500 Convertible genomineerd voor overall-titel

Door het winnen van de ‘Best Open Top’-award bij de Britse Auto van het Jaar-verkiezing is de Lexus LC 500 Convertible nu ook genomineerd voor de overalltitel ‘UK Car of the Year’. Op 9 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

Vorm en functie

Het design van de Lexus LC 500 Convertible is behalve oogstrelend ook functioneel. Door de aerodynamische verfijning wordt windgeruis bijvoorbeeld tot een minimum beperkt. Om een idee te geven: bij snelheden tot 60 km/u hoeven inzittenden hun stem niet te verheffen om elkaar te kunnen verstaan. Een ander voordeel van de goede stroomlijn: de topsnelheid van 270 km/u is zelfs met open dak haalbaar.

Ook andere slimme voorzieningen dragen bij aan optimaal comfort bij open rijden. Zo detecteert de Climate Conciërge automatisch of het dak open of dicht is. Op basis daarvan én rekening houdend met de snelheid, de hoeveelheid zonlicht en de buitentemperatuur past de airconditioning dan zijn werking aan. Ook nek- en stuurverwarming zorgen ervoor dat het open-air seizoen met een LC 500 Convertible optimaal kan worden benut.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles