‘Algorithmic Lace’ van Lisa Marks wint Lexus Design Award 2019

‘Algorithmic Lace’ van Lisa Marks wint Lexus Design Award 2019


‘Algorithmic Lace’ van Lisa Marks wint Lexus Design Award 2019


  • Speciale bh voor vrouwen die borstkanker overwonnen hebben
  • Gekozen uit 1.548 inzendingen wereldwijd
  • Winnend design te zien tijdens Milan Design Week 2019
  • 7de editie van Lexus’ internationale designwedstrijd

Lexus heeft de winnaar van de Lexus Design Award 2019 bekendgemaakt. De prestigieuze onderscheiding gaat naar Lisa Marks. De Amerikaanse ontwierp ‘Algorithmic Lace’, een 3D-gecustomizede bh voor vrouwen die borstkanker overwonnen hebben. De vakjury koos haar ontwerp uit 1.548 inzendingen uit 65 landen. Het winnende design is te zien op de Lexus stand van de Milan Design Week ofwel Salone del Mobile (9-14 april 2019), een grote designbeurs die ieder jaar in de Italiaanse stad Milaan plaatsvindt.

Lees verder

Lexus’ internationale designwedstrijd had dit jaar als thema ‘Design for a Better Tomorrow’. Het is de zevende editie van de ontwerpwedstrijd die Lexus in 2013 in het leven riep voor beginnende designers. In de jury zitten topontwerpers en innovators uit de wereld van kunst, design en technologie, onder wie toparchitect Sir David Adjaye en Paolo Antonelli, senior curator van MoMA (Museum of Modern Art) in New York.

Bijzondere combinatie van functie en schoonheid

De wereldwijd hoog aangeschreven designer John Maeda maakte voor het eerst deel uit van de vakjury. “Lisa Marks maakt gebruik van een uiterst verfijnde 16e-eeuwse weeftechniek voor complexe kantpatronen. Deze combineert ze met geavanceerde driedimensionale modellering. ‘Algorithmic Lace’ biedt hierdoor een bijzondere combinatie van functie en schoonheid die een positieve invloed heeft op de esthetiek van het lichaam terwijl het ook op maat gemaakt comfort biedt.”

Toewijding

Lisa Marks over de Lexus Design Award 2019: “Lexus hoeft dit niet te doen. Het kan ook zonder de award succesvol zijn. Dat Lexus toch ieder jaar de Lexus Design Award organiseert, laat de toewijding zien die het merk heeft voor design en een betere wereld.”

Stimulans voor beginnende designers

Het winnende design van Lisa Marks is te zien op de Lexus stand ‘Leading the Light’ tijdens de Milan Design Week 2019. Hier wordt het werk getoond van alle zes de finalisten van de Lexus Design Award. Lexus geeft sinds 2013 elk jaar acte de présence op deze internationaal vermaarde designbeurs. De Lexus Design Award is bedoeld als een stimulans voor beginnende designers die met hun ideeën en werk een betere wereld nastreven.

Foto: Yoshihiro Sawa (President Lexus International) en Lisa Marks

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles