Achterwiel aangedreven Lexus RC geeft zich bloot

Achterwiel aangedreven Lexus RC geeft zich bloot


Achterwiel aangedreven Lexus RC geeft zich bloot


Lexus heeft juist een serie nieuwe foto’s vrijgegeven van de nieuwe Lexus RC. Eind volgend jaar staat deze achterwiel aangedreven RC in de Japanse showrooms. De rest van de wereld volgt later.

Lees verder Lees verder
De Lexus RC – voluit Radical Coupe – is één van de twee eyecatchers op de Lexus stand op de Tokyo Motor Show. De coupé deelt DNA met zowel de nieuwe, krachtig getekende IS-serie als met de royale GS-serie. De GS leverde het platform (dat wel 7 centimeter werd ingekort en extra stijf werd gemaakt) en de voorwielophanging; de IS werd het vertrekpunt voor het aansprekende design. Hoewel dus overduidelijk familie, is de RC duidelijk lager (-30 millimeter) én zichtbaar breder (+35 millimeter) dan de IS 300h.

Interieur gericht op sportief comfort

In het interieur wordt rijkelijk gebruik gemaakt van zachte materialen, bijzondere interieurverlichting en contrasterende kleuren. De bediening van het 7 inch grote navigatiescherm gaat via het nieuwe Lexus Remote Touch Interface – een soort mousepad. De stoelen zijn gericht op zowel maximaal comfort voor lange ritten, als op maximale ondersteuning wanneer de bochten scherper worden aangesneden.

Dynamische rijeigenschappen standaard

En de Lexus RC láát zich graag over uitdagende wegen rijden. De coupé is uitgerust met double wishbones vóór en een multi-link ophanging aan de achterzijde. Bovendien is het chassis bijzonder stijf gemaakt, onder meer door het toepassen van innovatieve lijmtechnieken die voor het eerst werden toegepast in de nieuwste LS-serie.

Nog geen duidelijkheid over motorisering voor Europa

In Japan komt de RC rond november 2014 op de markt met twee aandrijflijnen: een 3.5L V6 en een 2.5L hybride. Lexus heeft nog niet aangegeven met welke motorvariant(en) de RC in Europa geleverd gaat worden. Evenmin is de introductiedatum voor de markten buiten Japan al bekend gemaakt.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles