2021 Lexus ES: de volgende stap in luxe en hightech

2021 Lexus ES: de volgende stap in luxe en hightech


2021 Lexus ES: de volgende stap in luxe en hightech


  • Digitale buitenspiegels beschikbaar voor ES 300h President Line
  • Nieuwe Lexus ES 300h Business Line: comfortabele luxe
  • ES 300h Business F SPORT Line: luxe en dynamiek smelten samen

Modeljaar 2021 staat voor de Lexus ES in het teken van extra hightech en luxe. Zo wordt de ES 300h President Line leverbaar met de innovatieve digitale buitenspiegels. Alle modellen krijgen een nog completere standaarduitrusting en daarnaast wordt het leveringsgamma uitgebreid met de ES 300h Business Line en de ES 300h Business F SPORT Line.

Lees verder

Voor de Lexus ES 300h President Line zijn innovatieve digitale buitenspiegels vanaf nu optioneel verkrijgbaar. In Japan werden de digitale buitenspiegels voor de Lexus bij de introductie eind 2018 gepresenteerd. Daarmee was de Lexus ES de eerste in grote aantallen geproduceerde serieproductieauto ter wereld met deze technologie.

Optimaal zicht

De camera’s van de digitale buitenspiegels zijn ondergebracht in gestroomlijnde behuizingen, die fraai aansluiten bij het elegante design van de ES. Geïntegreerde verwarming voorkomt bevriezing en condensvorming en een speciale sensor onderdrukt hinderlijke schitteringen van de koplampen van achteropkomend verkeer. Het beeld van de camera’s wordt in realtime zichtbaar gemaakt op twee high-res displays, die aan de basis van de A-stijlen zijn geplaatst. Dit zijn precies de plekken waar de bestuurder zijn blik op zou richten als de auto traditionele spiegels zou hebben. De displays geven de ruimte achter de ES perfect weer. Ook waarschuwen ze bij rijbaanwisselingen voor verkeer in de dode hoek. Bij gebruik van de richtaanwijzers of met ingeschakelde achteruitrijversnelling wordt de ‘extended view’ geactiveerd. Er is dan geen sprake meer van een dode hoek. Zo is het zicht rondom de auto optimaal en het manoeuvreren veiliger. Speciale referentielijnen dragen ook bij aan extra manoeuvreergemak én bij het aanhouden van een veilige afstand tot voorliggers. Net als conventionele spiegels kan de bestuurder het beeld verstellen en zijn de camera-units automatisch inklapbaar.

De luxe van 2021

De uitgebreide uitrusting van elke Lexus ES was al alles behalve standaard en wordt nu nog verder uitgebreid. Voor de veiligheid is de Blind Spot Monitor & Rear Cross Traffic Alert met remfunctie voortaan standaard. En ook in 2021 schrijft Lexus luxe met hoofdletters voor de ES. Alle uitvoeringen beschikken bijvoorbeeld over zaken als het zeer complete Lexus Safety System+, een elektrisch bediend schuif-/kanteldak, BI-LED koplampen, dual-zone Climate Control met luchtzuiverende Nano-e technologie, akoestisch glas en lichtmetalen velgen.

De nieuwe Lexus ES 300h Business Line

Een belangrijke aanvulling in het gamma is de vernieuwde Lexus ES 300h Business Line. Die beschikt standaard over alle hierboven genoemde features en daarnaast over het Lexus premium navigatiesysteem met 12,3-inch display, smartphone-integratie (Apple CarPlay, Android Auto), draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones, 18 inch wielen, regensensor en stuurwielverwarming. De complete uitrusting gaat samen met een aantrekkelijke prijsstelling: de ES 300h Business Line is leverbaar vanaf 55.450 euro.

De luxe van sportiviteit: Lexus ES 300h Business F SPORT LINE

In de nieuwe Lexus ES 300h Business F SPORT Line smelten de luxe en de verfijning van de ES Business Line samen met het design en de dynamiek van het Lexus F SPORT label. Diverse F SPORT-features, waaronder de specifieke F-mesh spindle grille, de speciale bumpers en de 19-inch lichtmetalen velgen zorgen voor een uitgesproken dynamische look. In het interieur wordt die lijn doorgetrokken met onder meer sportstoelen, een sportstuur met paddle shifts, zwarte hemelbekleding en andere F SPORT-accenten. En dankzij de combinatie van een sportonderstel, de Adaptive Variable Suspension (AVS) en performance dampers heeft de ES 300h Business F SPORT Line een weggedrag dat perfect aansluit bij het dynamische uiterlijk. De nieuwe ES 300h Business F SPORT Line is er vanaf 59.450 euro.

De Lexus ES 300h is in Nederland leverbaar vanaf 54.495 euro.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Head of Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles