1,6 miljoen kilometers in de Lexus IS 300h HYBRID

1,6 miljoen kilometers in de Lexus IS 300h HYBRID


1,6 miljoen kilometers in de Lexus IS 300h HYBRID


Ruim 1,6 miljoen testkilometers. Oftewel twee keer op en neer naar de maan. Dàt is de afstand die Lexus testrijders met de nieuwe Lexus IS 300h hebben afgelegd om de sportsedan klaar te stomen voor een leven in de handen van consumenten wereldwijd.

Lees verder Lees verder

Tijdens de intensieve tests kreeg de nieuwe Lexus IS het flink voor zijn kiezen – niet alleen in het laboratorium, maar ook op verharde én onverharde wegen. In zinderende hitte en extreme koude. En op uitdagende circuits als de Nürburgring (niet voor niets ‘De Groene Hel’ genoemd) en de Fuji Speedway in Japan.

Dynamische rijeigenschappen
Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe IS gaf Lexus de rijeigenschappen hoge prioriteit. Lexus hoofdingenieur Junichi Furuyama: “De conventionele manier zou zijn om elk aspect van de auto afzonderlijk te ontwikkelen, met optimale rijeigenschappen als gezamenlijk einddoel. Een nadeel is dat je aan het begin van het ontwikkelingsproces nog niet weet of het doel gehaald wordt. Met de nieuwe IS hebben we het proces daarom omgedraaid. De rijeigenschappen waren het vertrekpunt. Vervolgens zijn alle aspecten van de auto zo ontwikkeld dat die het uitgangspunt optimaal ondersteunen.”

Zeer hoge stabiliteit
De nieuwe ontwikkelingsaanpak heeft geleid tot nieuwe technieken om de carrosseriestijfheid van de Lexus IS verder te verbeteren. Om de carrosserie nog sterker te maken zijn bijvoorbeeld laserschroef- en lijmtechniek toegepast. Verder is de achterwielaangedreven Lexus voorzien van een wielophanging die de stabiliteit van de auto nog eens met twintig procent vergroot.

Vanaf 36.990 euro en 20% bijtelling
De nieuwe Lexus IS 300h Hybrid staat vanaf juli in de Nederlandse showroom voor een prijs van 36.990 euro; lease vanaf 529 euro per maand. 20 procent bijtelling voor de zakelijke rijder en het befaamde Lexus Red Carpet Treatment zijn standaard voor élke uitvoering.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles