10e editie van de Lexus Design Award: inzendingen vanaf nu welkom

10e editie van de Lexus Design Award: inzendingen vanaf nu welkom


10e editie van de Lexus Design Award: inzendingen vanaf nu welkom


  • Lexus Design Award: design kan leiden tot een betere wereld
  • 10e editie: focus op ideeën die inspelen op wereldwijde uitdagingen
  • Inzenden kan tot en met 10 oktober aanstaande

Inzendingen voor de 10e editie van de prestigieuze Lexus Design Award zijn vanaf nu welkom op www.LexusDesignAward.com. Het inzenden van creatieve, originele én bruikbare ideeën voor een betere toekomst kan tot en met 10 oktober aanstaande.

Lees verder

Sinds de oprichting in 2013 is de Lexus Design Award continu in ontwikkeling geweest. Vandaag is het vooral een platform dat ruimte biedt aan design-ideeën, die kunnen bijdragen aan een betere toekomst.

De jubileumeditie

Bij de 10e editie van de Lexus Design Award daagt Lexus jonge en talentvolle ontwerpers uit om met ideeën te komen die inspelen op wereldwijde uitdagingen. Duurzaamheid en geluk voor iedereen staan daarbij centraal. Bij afgelopen edities van de Lexus Design Award hebben niet alleen designprofessionals, maar ook studenten en talenten veel interessante en innovatieve ontwerpen op het gebied van industrieel design, technologie, architectuur en mode ingezonden. Zo was de winnende inzending van de afgelopen editie de ‘Portable Solar Distiller’ een eenvoudig apparaat dat van zeewater drinkwater kan maken en tegelijkertijd als schaduwrijke ontmoetingsplek kan dienen.

Het proces

Alle goede ideeën voor een betere toekomst zijn tussen nu en 10 oktober aanstaande welkom op LexusDesignAward.com. Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury. Begin 2022 maakt de jury zes finalisten bekend. Die krijgen de gelegenheid om onder begeleiding van een mentor het idee uit te werken tot een prototype. Bij de afgelopen editie van de Lexus Design Award was de bekende Nederlandse kunstenaar Sabine Marcelis één van de mentoren. De zes finalisten presenteren hun definitieve voorstel in het voorjaar van 2022 aan de jury. Aansluitend wordt de winnaar van de 10e editie van de Lexus Design Award bekend gemaakt. Door het platform dat de Lexus Design Award biedt, krijgen de deelnemers en de winnaar veel internationale aandacht.

Aanmelden

Persberichten in uw inbox ontvangen?
Meld u direct aan!

Aanmelden

Press & Public Affairs

Guido Roozekrans
Manager Press & Public Affairs
Telefoon: +31 (0)162 585 377
E-mail: publicrelations@lexus.nl

Lees meer

Bekijk alles